Weblog Klaverhof week 13 30-3-2008

Vrijdag met Linde naar Bax om hout te halen voor de tafel in de keuken. We nemen smalle eiken delen, maar wel eerste kwaliteit zonder knoesten. Kwartiers zit er niet in, want dat is niet te betalen dus dat hebben ze niet eens. Ik dacht 3 mm aluminium strip te halen om als veer te gebruiken. Dan kan je de groeven er in een keer inzagen met het zaagblad van 3.2 mm... Blijkt de metaalwinkel net al dicht te zijn. Jammer, dan toch maar zelf eiken veren zagen van restantjes. Als we aan het plannen zijn hoe we het blad het beste indelen, blijkt dat we mazzel hebben. Deze delen hebben alleen aan de bovenkant een schuin facetje, maar aan de onderkant niet. Omdat het eerste kwaliteit planken zijn, ziet ook de onderkant er eigenlijk prima uit. We gaan dus gebruik maken van de standaard mes en groef van de planken. Daarom hebben we geen veren en één plank minder nodig. We lijmen zaterdag meteen al het grootste deel van het blad in elkaar. Om de randen op te dikken nemen we aan de kopse kanten dwars een plank van de volle breedte, zodat er meteen een goed verband is. Ter plaatse van de poot komt ook nog een brede plank van 15 cm dwars onder het blad. Die is over van de slaapkamers van de jongens. We nemen aan dat drie planken het tafelblad wel vlak zullen houden.

Linde gaat nog wat verder met de kastdeurtjes van het badkamermeubel. Daarvoor moet ook een plank breder gemaakt worden met strookjes aan weerszijde.

Zondag hebben we de lijst van de badkamerraam definitief gemonteerd. Dat is nog een lastig klusje, want de randen zijn met 5 mm zo dun dat ze wel heel teer zijn om in de groef in het kozijn te slaan. We moeten er maar het beste van hopen. Linde lakt ze voor de laatste keer terwijl ze gemonteerd zijn.

Het weekeind is er een van vier dagen, maar Linde is zondag al in de middag weg om naar de generale repetitie van Selwyn in Hoorn te gaan. Die komt uiteraard niet alleen voor maandag weer terug. Maar de repetitie is geslaagd. Wij zijn ook benieuwd hoe het zal zijn bij de première in Rotterdam.