Weblog Klaverhof week 25 22-6-2008

Maandag is Ter naar Hellevoetsluis. De tuin is een mooie chaos geworden. Die is dus wel blij met haar komst.

De Japanse braambessen staan er ook weer volop. Die moet Lies maar opeten als ze kan.

Elke keer als Ter van Hellevoetsluis terug komt, neemt ze een auto vol dozen mee. Het raakt daar al aardig leeg, maar soms is het moeilijk te bergen. De tuinkamer bij oma is ook eindig van formaat...

Het weekeind vieren we mijn verjaardag. Ter heeft iedereen de keuze gelaten, zaterdag of zondag tussen 11:00 en 23:00. We hebben daarom het gehele weekeind wat aanloop. Is ook wel aardig, dan kan je met iedereen de tijd nemen om bij te kletsen. Zelf vind ik dat we de laatste tijd maar weinig voortgang hebben gemaakt, maar sommige bezoekers denken daar anders over. Die zijn al even niet meer geweest en dan lijkt het heel wat. Vooral voor degenen die voor het eerst op de Klaverhof zijn is het logisch dat ze het maar een heel project vinden.

Mira komt vooral ook naar de schaapjes kijken en om te controleren of we er wel goed voor zorgen. Dat valt gelukkig mee, dus mogen we ze houden.

Tussen de bedrijven door heb ik nog de tijd om de nieuwe bosmaaier uit te proberen die Ter en ik voor mijn verjaardag hebben gekocht. Eigenlijk had ik die al vorig jaar gekregen, maar we moesten er nog steeds een uitzoeken. Nu kwamen we toch langs De Regt en hebben een Stihl 400 meegenomen. Eerst nog maar even zonder draadkop, want de oude van de gestolen McCulloch heb ik nog. Die wil ik eerst maar proberen te passen. Dat blijkt echt niet te gaan, want de draad is kleiner, dus dan zou er een verloopstuk moeten komen en dat lijkt me meer werk dan een nieuwe draadkop. Zo duur zijn die ook weer niet.

Hij loopt echt heel mooi. Veel stiller dan de oude en ook veel meer kracht. Ook het brandstofverbruik is veel kleiner. Het weghalen van het bramenwoud gaat veel beter dan met de cyclomaaier. Wel is het lastig om vertikaal te snijden

Aan het eind van het weekeind bijna klaar, alleen het laatste stukje even laten zitten om een merelnest niet te verstoren.

Er blijft een enorme berg met bramenafval. Die kunnen we in ieder geval niet daar aansteken, anders is de lak van de Renault exit. We zullen een stookplaats verderop moeten zoeken en het vuur wat binnen de perken moeten houden. Komt later nog wel.