Weblog Klaverhof week 26 29-6-2008

Het nieuwtje van deze week is dit lammetje dat zondag geboren is. Ik was de sloot aan het schonen en ging het snoeihout wegbrengen naar de groenwal en zag wat zwarts bij de schapen. Gauw Ter erbij gehaald die aan het schilderen is. Die laat alles vallen en op een holletje naar de schapen. Wat een klein ding. Hij is al droog en staat. Soms nog wel wat onzeker. Dan zakt hij door zijn achterpootjes. Maar af en toe rent hij ook een rondje. Moeder blijft in de buurt en schermt hem af voor de rammen. Die hebben we dus eerst maar in de andere wei gezet. Eigenlijk moeten ze allemaal naar de andere kant, want het begint hier al weer aardig kaal te worden. Ter denkt dat de nieuweling ook een rammetje is. Hij drinkt niet echt veel, maar later op de avond staat Ter met Marja nog even te kijken en dan ligt moeder in het stalletje en kon hij een hele tijd drinken.

De waterlady in de paddenpoel staat ook weer mooi te bloeien. Het is alleen moeilijk om daar een fatsoenlijke foto van te maken. of alle bloemblaadjes zijn fel wit zonder contrast, of het blad is heel donker...

Ter heeft ook de toekomstige schaduwtuin tussen het koelhuis en de vijver ontdaan van opschot. Bij het uittrekken van de stronken met de terkker draaide ik een keer met volle stuuruitslag door een kuil. Hij bleef er in hangen, maar kwam er met een dot gas weer uit. Ik hoorde wel een scherpe tik. Ter vond even later deze pen waarmee de voorashelft vastzit. De bout is finaal met een brosse breuk afgebroken. Klusje om de rest er weer uit te krijgen. Voorlopig moet het maar met één pen, want er zitten er twee aan iedere kant.

 

Er stonden ook nog twee bigbags met metselzand. Na wat leeg scheppen kan je die net met de trekker verplaatsen. De lepels van de palletheffer verlengen met een paar balkjes en daarmee de oren pakken.

 

Bij een van de bigbags zat een muizennest. Allemaal kleine grijze friemels waar de katten heel veel belangstelling voor hebben. Die maar even onder een ander pallet met stenen verstopt. De rat rechts mogen ze wel hebben. Trouwens na de verdroogde rat bij de sloop de eerste die ik op de Klaverhof zie.

Zoals gezegd een begin gemaakt met het schonen van de sloot. Het eerste en laatste stuk hebben we vorig jaar ook gedaan. Het middendeel, van het bruggetje bij het Rozenlaantje tot de eerste dam, is al jaren aan het verruwen. Het is een groot bramenwoud geworden.

Maar ook in het derde deel tussen de dammen komen de elzen alweer een meter boven de sloot uit. De dikste zijn toch alweer twee cm dik. Dat is te maaien met een slagmes, maar dan blijft er wel een stukje over, dus haal ik de meeste weg met een takkenschaar. Dergelijk grof snoeihout gaat de groenwal in langs het pad naar buurman Rommers. Onder de lage, overhangende takken van de kastanjebomen zie je er toch niets van en na een paar jaar is het verdwenen.

Reclameplaatje voor Stihl... Sommige bomen zijn zo dik dat de kettingzaag er ook echt bij nodig is. Ik laat één els staan op de hoek bij het bruggetje.