Weblog Klaverhof week 32 10-8-2008

Maandag Gaia op vakantie. We bellen haar als ze al op op het vliegtuig zit te wachten. De stemming zit er bij de meiden al goed in. Ze zijn aan het shoppen om de vakantie-outfit te completeren. Het laatste stukje sloot voorbij de tweede dam tot de aansluiting op de waterschapssloot gedaan. Die ligt erg in de schaduw van de groenwal. Gevolg is minder begroeiing. Het valt dus in een middag te doen. Maaisel op de kant gekiepert. Braamranken en takken al opgeruimd. Ook hier de varens laten staan, wat die vindt Ter zo mooi.

Met tegenlicht van een late middagzon ziet het er heel mooi uit. Jammer dat het contrast dat je ogen nog goed aan kunnen te veel is voor de camera. Ook de bodem nog een beetje uitgegraven bij de kennelijke opstakels. Door de stroom spoelt alle klei weg en houdt je een mini-riviertje over dat meandert in een zandbed. Dat duurt zolang er geen takjes blijven hangen, die weer blad en andere rommel vasthouden en de slootbodem weer in een prutbedje veranderen. De Baderie is niet bereikbaar om mijn vragen over de aansluiting van de radiatoren op te lossen.

Ter gaat zoals vaak dinsdag naar Ron. Die kan de steun met een zieke Pleun wel gebruiken. 's-Avonds na het werk een hele tijd bij de schaapjes gezeten om ze te laten wennen aan mensen. Ook nog het gras opgeruimd van het sloot maaien en over het pad hangende braamranken verwijderd, zodat er weer gemaaid kan worden.

Bij de paddenpoel is het een bloemenweelde van bloeiende Guldenroede.

Hier en daar afgewisseld met andere kruiden.

Woensdagavond overhangende braamranken verwijderd bij het rood fruit. Frank heeft het mes van de grasmaaier opnieuw geslepen. Daarmee de paden gemaaid. Dat gaat een stuk mooier. De verroeste 1/2" gas-draad in de decorradiator van de badkamer opgesneden met op het werk geleende tap. Toch handig zo'n voorraadje gereedschap.

Donderdag overwerken tot 22:00 en dan als een speer naar de laatste trein om nog thuis te kunnen komen. Nog niet klaar natuurlijk, dus vrijdag eerst ook nog thuis voor TNO gewerkt. Daarna de site bijgewerkt. Knalharde regenbuien, dus heel veel anders is er ook niet te doen. De Baderie is pas na volgende week terug van vakantie. Eerste helft van het van bramen geschoonde stuk naast het tuinhuisje nagelopen. Alle braamplantjes die boven de grond komen zijn een teken van nog levende wortels. Zo zijn die gemakkelijk op te sporen en alsnog te verwijderen. Verder wat geëgaliseerd, opdat er een mooi grasveldje op kan komen. Eerst heb ik Marja op de koffie en 's-avonds Gerard en Monica op bezoek die terugkomen van een korte vakantie in Vlaanderen.

Zaterdag: Vertikale delen van de kopgevel gesloopt, die ik er in 2005 op heb gezet... Kozijndelen die we niet meer nodig hebben uitgezocht en in de container opgeruimd. Nieuwe tekening gemaakt voor de aansluiting van de schijnlogs op de kozijnafwerking aan de balkondeur. Marja weer op de koffie en samen naar het zandstralen van de eiken balken bij de buren gaan kijken. Dat gaat van ongeveer een meter afstand en het is een ongelofelijke zandbende. Adembescherming bestaat uit een mondkapje. Ik vraag met zeer af of dat wel iets is om langdurig te doen. De vlekken gaan er niet allemaal helemal uit, maar het knapt toch flink op. Bovendien schiet het een beetje op. Schuren met een bandschuurmachine was echt geen optie. Vooral boven je hoofd is dat geen doen. Later komen Boudewijn en Margriet op bezoek, die met de motor een paar dagen zijn gaan touren in Limburg en de Ardennen. Gezellig om weer even bij te praten.