Weblog Klaverhof week 33 17-8-2008

Maandag: weer te lang met TNO bezig geweest. Ik meende bij een SharePoint klusje gegevens van een klant kwijt te zijn geraakt en dat kan uiteraard niet. Voor ik uitgevlooid had wat er precies aan de hand was, ben je weer een paar uur verder. Daarna de rachels voor de betimmering op de andere kopgevel gezet. Alleen nog een afwerklat te gaan op de overgang van de schijnlogs en de logs. De dikte daarvan is behoorlijk variabel. Ik denk dus dat we het verschil met een compriband moeten oplossen. Of open houden met een anti ongedierte-strip, maar om te ventileren zal het boven ook open moeten zijn en dat is het nu niet...

Omdat de steiger er nu toch staat, dinsdag het driehoekige raam in onze slaapkamer goed met St Marc schoongemaakt en het woensdag geschilderd. Het was geen best weer 's-avonds. Nat zal het niet gauw worden zo vlak onder de dakoverstek. Ook weer eens aardig last van een migraine aanval. Dus volgens voorschrift twee paracetamollen genomen en maar vooral op bed gaan liggen. Donderdag gaat het niet echt goed, maar goed genoeg om te gaan werken. Ik kan tenminste weer lezen zonder elke zin drie keer te moeten bestuderen en ik sla geen wartaal meer uit. Wel nog iets flink fout gedaan met de database op het werk. In alle 24000 records van een tabel in een veld hetzelfde gegeven geschreven. Voor het eerst in 14 jaar... Misschien toch nog niet helemaal in goeden doen? Vrijdag blijkt er nog best wat stof in het schilderwerk gewaaid te zijn. Dus maar licht schuren en voor de tweede keer gedaan. En eindelijk aan de roeden begonnen van de tuindeuren.

Verder nog even gezellig bij Gaia gezeten die terug is van vakantie en ook nog een tijdje bij de schapen. Daarna paden maaien en het laatste stukje van de bramenwortels uit de grond gehaald. Die ook geëgaliseerd. Nu mag er nieuw gras gaan groeien. Als het een keer regent, moeten we maar een beetje helpen door zaad te strooien. Vandaag ook wat verder gekomen met het opzetten van een onderhoudsprogramma. Je merkt dat we nu al niet meer weten hoe vaak we diverse kozijnen geschilderd hebben en wanneer. Ik had al een eenvoudig lijstje voor het oude huis in Hellevoet, maar het lijkt wel leuk om hier een wat serieuzere draai aan te geven, zodat het programma ook een onderhoudsschema kan produceren.

In het weekeind de hele dag met Linde aan het schilderen van de kozijnen bezig geweest. De nieuwe bestelling van verf is ook binnengekomen dus we kunnen weer aan de slag. Op zaterdag eerst alle nieuw geleverde schijnlogs naar buiten gehaald. Lekker in de schaduw naast het koelhuis in de impregneerolie gezet en dan in het koelhuis te drogen gelegd. Echt lekker spul is het toch niet. Ook al werk je buiten, je krijgt toch een vaag gevoel in je hoofd. Arme houtwormen. Verder de ramen in de benedenverdieping, de balkondeuren en nog wat roeden gedaan. Ook de voordeur. De nacht van zondag op maandag slapen we met de voordeur en de ramen bij Selwyn op de begane grond wagenwijd open. De laptop en de camera maar even mee naar de slaapkamer genomen, maar verder moet het maar. Niemand binnen geweest.