Weblog Klaverhof week 34 24-8-2008

Maandag week 34. Veel harde regenbuien. Toch heeft Linde nog wat schilderwerk gedaan. Zijraam Leander voor de tweede keer. Weer bramen geruimd. Naar de buitenverlichting gekeken, want daar moeten we uitkomen voordat de gevel dicht gaat en er geen kabels meer gelegd kunnen worden. We komen tot de conclusie dat de nieuwe lamp prima is, maar dat we er in plaats van een in het midden, een aan iedere kant gaan plaatsen. Een bewegingsmelder in het midden van de gevel moet de lampen aanschakelen. De verlichting bij de voordeur moet op een aparte schakelaar komen. Ook naar de installateur van de verwarming. Antwoord op alle vragen gekregen. De koppelingen blijken toch de juiste te zijn, alleen is de draad wat wrak. Na een opfrisbeurt gaan de wartels wat verder in de koppelingen. We gaan het wel zien.

Deze week voor Ter de formattering gedaan van het fotoboek voor Tom en Nardy. Veel foto's en weinig tekst is altijd een lastig klusje. Je bent zo wat foto's kwijt, die dan op een andere pagina weer opduiken. Het begin gemaakt met de tekstverwerker van Works, die standaard op de PC zit, maar in de eindfase toch maar over naar de nieuwe Office 2007 installatie op Terry's PC (met dank aan Jan). Donderdagavond overwerken zoals gebruikelijk de laatste weken en dan ook het printwerk voor het fotoboek gedaan. Elke pagina op ander gekleurd papier. Leuk bedacht, maar je blijft naar de printer lopen... Je moet iets over hebben voor het goede doel.

Vrijdag het grootste deel van de dag gewerkt voor TNO. Daarna nog wat gedaan, maar wat ook al weer? Roeden van Leander's zijraam en van Selwyn's achterraam geschilderd.

Linde is zaterdag ineens ziek en die komt pas maandag.

Zaterdag de kleinste helft van de schijnlogs aan de achterkant in de Valtti Opaque gezet. Wat schildert dat toch fijn. Het is in een uurtje droog. Er zijn buien voorspeld, dus steeds op de buienradar op internet in de gaten gehouden wanneer de prognose is dat het gaat regenen. Anderhalf uur van te voren gestopt. Kan je nog net laten drogen en de planken naar binnen brengen.

Zondag de voorkant in de Valtti Akvacolor gezet. Dit droogt een stuk moeizamer, dus die maar steeds meteen binnen te drogen gezet. Dat is nog lastig. De planken zijn 4.80 m lang. Ik schilder alles, maar laat in het midden een stuk vrij om ze op te kunnen pakken en op de droogplaats rechtop neer te zetten. Maar dan moet je je wel heel erg uitrekken. Het gaat wat beter met een opstapje. Dan kwast ophalen bij de verfplek en met een trapje het middendeel schilderen.

Nog even bij de buren gaan kijken hoe het vlot met de dakpannen. Die lagen blijkbaar verkeerd, want ze zijn ze op het huis allemaal aan het omleggen. Het ligt heel krap tegen elkaar en hier en daar te veel over elkaar. Waar dat nu voor nodig is? Ik had nog wel bekeken dat hun pannen een paar mm speling in de breedte hadden! Misschien kwam het heel slecht uit met de kantpannen. Toch eens vragen? Het is wel een verschil. Ik sta alleen te klussen en hier zijn ze met 10 man bezig...

 

In de aanloop naar het betimmeren van de kopgevel alvast de eerste stap gezet. Zoek de verschillen met vorige week! En dan bedoel ik niet het camerastandpunt...