Weblog Klaverhof week 35 31-8-2008

Tom en Nardy getrouwd!

Maandag. Ik wilde graag de radiatoren aan gaan sluiten. Dat impliceert echter het aftappen van de CV-ketel en Ter heeft feilloos in de gaten dat dat het einde van de warm water voorziening betekent. "Wanneer hebben we dan weer warm water?" Als het mee zit vandaag en anders als de installateur de tijd heeft om het probleem op te lossen. Geen peil op te trekken dus. Maar dan kunnen we dus misschien woensdag niet douchen voordat we naar de bruiloft van Tom gaan! Geen denken aan dus. "Dan doe je dat maar een andere keer." Dus aan de slag met de in het weekeind geschilderde planken en begonnen aan de gevelafwerking aan de koelhuiskant. Eerst nog boodschappen doen bij Bouwcenter. Compriband en roestvrijstalen schroeven. De onderste planken moeten er namelijk weer af als de uitbouw gemaakt gaat worden. Die gaan we dus schroeven ipv spijkeren.

De eerste is lastig en achteraf ben ik vergeten een kamertje te maken voor de loze gasleiding die een paar mm uitsteekt... Selwyn helpt af en toe mee en ik krijg er 6 planken op. Dat zijn wel de langste, dus het schiet toch lekker op. Het ziet er ineens wel een stuk affer uit. Als ik bij de eerste gording ben aangekomen en er twee planken met veel passen en meten volgen, is het negen uur en dan zie je niet al te veel meer.

We moeten nog de laatste hand leggen aan het fotoboek voor Tom en Nardy. Dus alles opruimen en naar Frank om foto's te scannen en thee te drinken. Daarna nog met Ter wat extra pagina's gemaakt voor het fotoboek voor Tom en Nardy.

Dinsdag werken en woensdag trouwen Tom en Nardy. We doen er drie uur over om er te komen, maar we waren gelukkig op tijd weg. We zijn dus nog ruim op tijd. Eerst fietsen halen bij de Wilgenweard waar Tom werkt. Dat bleken niet hun eigen mountainbikes te zijn, maar speciaal gehuurde, normale fietsen. Helaas voor Ter was een van de damesfietsen niet in orde. Een rem stond vast en ook de ankerplaat van de voorwielrem zat niet in zijn slotje. Dus Ter eerst met de auto en later Linde een stuk. Bij Tom thuis verzamelt de familie.

Transport naar het stadhuis gaat niet alledaags met een bakfiets. Verder fietst iedereen er als een peloton achteraan. De tocht gaat langs de Wilgenweard, waar enkele vreemd verklede figuren de tour opvrolijken. Er voegt een echte Rabobank tourleiderswagen in en zo gaat het verder. Na het stadhuis wat drinken bij de Wilgenweard.

Er was een echte fotograaf, dus ik heb zo maar wat plaatjes geschoten. Achteraf staan onze kinderen er wel aardig op. Hierboven Tom en Nardy, die de eerste stukjes van de bruiloftstaart mogen eten.

Sven, inmiddels voor een jaar naar Curaçao vertrokken.

Selwyn, maar die heeft Terry een week eerder geschoten.

Leander met Selwyn. Ook van een week eerder.
Toch niet zo raar dat hij binnen de kortste keren een nieuwe vriendin heeft als het uit is...

Selwyn met Kaelynn op het feest.

Geen familie, hoewel... het is mijn arm. Deze wants heeft het blijkbaar naar zijn zin bij mij. Hij wil alleen maar niet stil zitten, dus deze redelijk scherpe foto van een paar cm afstand is echt een geluksschot.

En daarna diner, ook bij de Wilgenweard. De kok is speciaal een dagje van vakantie teruggekomen. 's-Avonds feest buiten bij de bar langs de Regge. Het weer is zeker niet geweldig, maar geen regen en met de gasstralers onder de parasollen is het goed te doen. De baas had buiten Tom's weten verordonneerd dat er geen avondactiviteiten vastgelegd mochten worden, dus alle collega's zijn vrij om het feest mee te vieren. Het feest heeft derhalve een behoorlijk Wilgenweard karakter, maar het is een hele leuke ploeg, dus dat kan geen kwaad. Wij zuiderlingen kunnen daar ook nog blijven slapen in een van de kamers. Wij voelen ons in de logbouw-accomodatie van de Wilgenweard helemaal thuis! De andere morgen nog even geholpen met de naweeën van het feest en daarna weer naar huis. Linde moet naar een andere trouwpartij in Noord Scharwoude, dus heeft ze mij afgezet bij Ben in Deventer om nog wat aan diens PC te klussen. Dat is overigens niet gelukt! Ter, Leander en Selwyn zijn in Utrecht op de trein gezet. De eerste twee naar Breda en Selwyn naar Rotterdam om te gaan werken. Linde komt 's-avonds weer helemaal naar Etten gereden.

Donderdagavond nog even verder gewerkt aan de kopgevel. Om helemaal in het bovenste puntje te komen, moet ik het keukentrapje op de steiger zetten. Vrijdag en zaterdag idem, maar dan is het ook klaar. Alleen later nog een tweede laag verf erop.

Zondag begonnen aan de andere kopgevel. Eerst de steiger door de balken van het balkon opgebouwd om helemaal bovenin te kunnen. Voor de ventilatie haal ik toch maar de horizontale rachels weg. Daarna weer afbreken en de overgang van de logs naar de planken in orde maken. De eerste planken zijn hier een stuk lastiger omdat die om de planken moeten passen. Ook hier een spleet gelaten aan de onderkant. Blokjes van de juiste dikte maken aan weerszijde van iedere balk.

Linde is inmiddels verder met het onderhoudsschilderwerk. Soms moeten daarvoor interessante constructies bedacht worden bij het drogen. Hier zijn de tuindeuren voor de laatste keer geschilderd. Na het weekeind moeten alleen nog het raam van de badkamer compleet en de roeden van het raam bij de zithoek en van de voordeur. Het einde komt dus al behoorlijk in zicht.