Weblog Klaverhof week 40 5-10-2008

Maandagmorgen een beetje regen en mist. Geen schilderweer dus. Daarom de schroten onder de luifel aan de achterkant aangebracht. Ik bedacht me 's-nachts nog dat het misschien aardig zou kunnen zijn om hier nog wat verlichting aan te brengen. Kunnen we op een mooie zomernacht nog lang buiten zitten en wat lezen. Nu kan het nog. Linde en Terry blijken het daar ook al eens over gehad te hebben, maar die hadden het idee dat de terrasverlichting wel goed genoeg zou kunnen zijn, maar of je daarbij kan lezen? Na overleg met Linde blijkt de stroom nog van twee kanten te kunnen komen en wat het handigste zou zijn weten we nog niet. In ieder geval maken we de laatste twee schroten met schroeven vast, zodat die er nog uit kunnen en er eventueel nog een paar spotjes ingezet kunnen worden. De vier lampen op de kopgevel hangen nu allemaal.

Ook nog een proefstukje gemaakt voor de dakoverstek achter. Een en ander komt slechter uit dan Linde gedacht had en ze ziet daarom maar af van het dekkend wit schilderen van de dakoverstek. Die gaat nu dezelfde kleur en verf als het huis krijgen. Ik ben daar weer erg blij mee, want dat wordt voor het onderhoudschilderwerk straks een stuk eenvoudiger. 's-Middags moet ik helaas naar TNO voor een cursus. Helaas, want het wordt toch nog erg zonnig en had ik aan de dakkapellen kunnen werken. Ik ben benieuwd wanneer ik er ben, want de trein staat nu stil en vanaf Eindhoven rijden er bussen omdat de bovenleiding kapot is. Weer vertraging na zes claims in de afgelopen twee weken. Elke dag dus... Dinsdag weer een half uur en bar veel regen. een dag dat de regenbroek aan moet en die zijn er maar weinig in een jaar. De laatste dag van september, de kachel draait al weer af en toe. De herfst is begonnen. 's-Avonds tegen twaalf niet alleen financiële crisis, maar ook watercrisis. Geen druk meer. Storing per email gemeld, maar om een uur of één borrelt het stevig in de boiler en is er blijkbaar weer druk.

Vak voor vak moet het maar gevuld worden. De onderste vakken van de dakoverstek bij het balkon zijn nu af op het laatste halve schrootje na.

Door de week ivm het werk niet veel kunnen doen. Het weekeind is het af en toe te doen, maar zondag heb ik echt het idee dat de herfst nu echt begonnen is. En we moeten toch nog heel wat buitenwerk aan het huis afkrijgen en de weiden moeten nog gemaaid en gehooid! Als dat maar goed gaat. Misschien zijn we gewoon weer te laat. Het schilderwerk kan niet meer buiten drogen. Het moet nu maar met kleinere hoeveelheden tegelijk en dan in de container of het koelhuis drogen. De temperatuur is ook flink gedaald, dus de buitenverf kleeft na een dag drogen nog behoorlijk.

Ik kan nog de zijkanten van de eerste dakkapel doen. Met een nat dak is dat best een akelig klusje. Klimmers hebben een hekel aan natte rotsen...En hoe moet het nu aan de voorkant?

En de planken voor het tweede stuk zijn gezaagd.

Ik ga zondag nog even bij de buren op de koffie om te vragen hoe de vakantie in de VS was geweest. Daar waren ze al helemaal overheen... Donderdag midden overdag is de schuur open gebroken en al het gereedschap en een deel van het bouwmateriaal meegenomen. Aanhangwagenslot doorgeslepen, alles ingeladen en meegenomen. De politie wil niet eens komen kijken, want het gebouw zit niet aan het woonhuis vast. Nieuw beleid. Gelukkig hebben ze braakschade en zal e.e.a. wel bij de verzekering te claimen zijn. Bij ons staat toch wel vaak het een en ander open. We doen nu maar wat vaker het koelhuis op slot. Ook al zijn we thuis. Een akelig gevoel dat dat moet...