Weblog Klaverhof week 43 26-10-2008

Maandag feestelijke opening van de nieuwe labfaciliteiten in Helmond. Normaliter hoef ik daar niet naar toe. Bij de buren kijken kon ook zaterdag op de familiedag. Er komen wel veel klanten maar dat is meer een klusje voor de projectleiders. Speciaal voor de opening de vice president van Ashimori uit Japan en die wil mij ook even zien... Dus toch maar gaan werken. Schitterend weer natuurlijk, dus dat is jammer. Het lukt na alle festiviteiten tegen 7 uur nog net om elkaar even te zien in de hal beneden voordat ze uit eten gaan. Hij heeft een korte zakelijke vraag, maar moest wel een foto van me nemen om voor Makiko Kuramae. Daar heb ik af en toe mee te maken voor de SharePoint site waarmee we documenten met de klanten uitwisselen. Ik heb haar dinsdag een mailtje gestuurd met een linkje naar deze site. Dan kan ze naar hartelust foto's bekijken. En uiteraard gevraagd om dan ook een foto van haar in haar SharePoint profiel te zetten. Ik geloof dat er pas drie klanten dat gedaan hebben. De meesten zullen niet zo ondernemend zijn om eens op de site rond te neuzen en zijn wellicht nog nooit op hun persoonspagina geweest zijn.

Dinsdag regen maar 's-avonds niet meer, dus toch maar weer aan het werk met de dakoverstekken. Voor nog de laatste plank, die over de lengte pas gemaakt moet worden. Dat gaat beter met wat meer licht. Ter compensatie van de maandag dus woensdag maar vrij genomen. De voorkant afgemaakt en daarna eerst maar aan het schilderen, omdat er een lekker zonnetje is. Het boeibord van de dakkapel van onze slaapkamer en die aan de zijkanten van de badkamer afgemaakt. Alleen de voorkant nog. Nu de steiger er toch staat, heeft Ter hier de buitenlijst geschuurd en schoongemaakt. Die kan dus met de eerstvolgende mooie dag als laatste geschilderd worden. Daarna naar Oma en dan weer verder met de overstek aan de achterkant.

Eigenlijk is het werken in het donker wel fijn. Je wordt niet afgeleid door allerhande beweging om je heen. Wel hoor je geregeld vogels. De uil is er ook weer. In de verte een lichtpunt en hamergeluiden bij Wendy en Marcel. Die zijn blijkbaar ook bezig nog iets voor de winter af te krijgen. Ik moet wel de neiging onderdrukken om daar eens te gaan buurten, maar daar schieten zij en ik niet mee op. Op een gegeven moment werk je in trance. Als de plank waar je mee bezig bent er op zit, door het donker naar de container en op de tast de volgende plank op halen. Aftekenen of opmeten. Opsteken tegen het balkon. Naar binnen. Het is steeds weer heerlijk warm om binnen te komen. Naar boven, balkondeur open, plank binnen halen, deur dicht. Aftekening verbeteren en het zaagwerk doen. Plank weer terug naar buiten of over de trap mee als het kleine delen zijn. Steiger verplaatsen en monteren. Volgende plank. Cyclustijd 15-20 minuten. Echt lekker werken tot half 11. Kopje thee met Ter en Pauw en Witteman kijken voordat we naar bed gaan.

Donderdag eerst een borrel bij TNO ter gelegenheid van de opening van de nieuwe locatie. Dan vlug naar huis, want buren uit Hellevoetsluis komen vanavond op bezoek. Ze kamperen in de buurt dus een mooie gelegenheid om eens langs te komen. Ik mis net de aansluiting met de bus en ga met de trein door naar Etten. Zul je altijd zien. Ter kan me niet komen halen op het station, want Leander is ineens zoek en kan dus niet het bezoek binnen laten. Ter belt even later terug dat Gaia me komt halen. Toch handig dat je buren hebt... Verder een gezellige avond. Ter had alles toch schoongemaakt, want die wil altijd goed voor de dag komen. Vrijdag verder met de dakoverstek. Aan het eind van de morgen komen Linde en Merel aan. Dus eerst koffie en wat bijpraten. Daarna regent het eigenlijk wel vrij hard, dus gaan we met zijn vieren op lampenjacht. Ikea, Lampenwinkel, Gamma, Praxis. Wat kan je daar moe van worden! We eten bij Ikea, dus dat is alvast klaar. Zaterdag is mooi. Eerst de dakoverstek achter afgemaakt. Daarna kan Linde verder met schuren, schoonmaken en schilderen van de buitenlijsten van de kozijnen en de boeiborden. Ik ga eens kijken hoe het verder moet met het balkon. Met Ter nog de dakoverstek aan de achterkant geschilderd en 's-avonds de kerstverlichting weer teruggehangen en de bewegingssensor aangesloten.

Zondag regen, maar volgens de buienradar pas na 13:00 ... Dus heeft Linde toch maar de buitenlijsten van de tuindeuren en het raam in de zithoek afgemaakt. Nu zijn alle kozijnen klaar op de lijst van de badkamer na. Ik heb de hele dag besteed aan het aansluiten van de buitenlampen onder het balkon. Het plan dat ik eerst had ging niet, dus moest er ergens anders voeding vandaan komen. En ondanks dat de leiding in de meterkast begint is dat nog niet eens zo gemakkelijk, tenzij ik een speciale groep voor opoffer en dat gaat wel heel ver. Nu boven het plafond van de WC een extra leiding op de centraaldoos gezet richting meterkast. De trekveer door de pijp leiden waar al drie draden in zitten wil niet, daarom alles er maar uit getrokken en opnieuw begonnen. Blijkt ook niet te gaan. Ik heb ook altijd zo'n ruzie met flexibele elektrapijp! Van de andere kant gaat het vrij gemakkelijk, maar het trekken van de draden gaat weer maar net. Er komt een extra zwarte schakeldraad in. Nu schakelt het licht automatisch met de bewegingsmelder aan de zijkant van het huis en het licht kan ook permanent aangezet worden met een schakelaar in de meterkast. Merel gaat vanavond naar Les Miserables en Ter gaat mee met de trein om bij Sven nog wat spullen op te zoeken die hij te kort komt.