Weblog Klaverhof week 44 2-11-2008

Er zijn buien voorspelt, maar toch schijnt de zon. Dan toch maar eerst het schilderwerk afmaken. De buitenlijst van het badkamerraam is nog best een lastig klusje. De steiger kan er niet langs het huis staan door de lindebomen en dat zou ook niet echt helpen, want het raam is zo smal dat je niet bij de zijkanten kan. Vanuit de dakgoot is de onderste helft goed te doen, maar de bovenste lijst kan ik lang niet bij. Met wat heen en weer verplaatsen van de planken vanuit het raam naar de steiger en overstappen op een ladder in de goot naast de dakkapel is het allemaal net te doen. Voordat ik 70 ben moet ik hier nog wat anders op verzinnen... Linde maakt ook nog de lijst van de balkondeur af, dus nu resteren nog drie buitenklussen: de balkon vlonder, de balustrade en het schilderen van de boeiborden van het huis. We hebben nu wel een besluit genomen over de verf voor die laatste klus. Die ga ik van de week maar bij Peck de Jong bestellen. We hebben dus twee mooie dagen in November nodig. Moet lukken.

Verder zijn we weer naar twee lampenwinkels geweest op de woonboulevard. Daar zijn we wel veel wijzer geworden dan zaterdag. We hebben armaturen gevonden die we wel zien zitten voor de huiskamer en warmwitte leds van een deugdelijk merk als Philips of Osram zijn nog niet te koop. Die zijn er alleen nog van Chineese B-merken, waarvan de verwachting is dat ze de aangegeven levensduur bij lange niet halen. In de winkel hebben ze er meerdere hangen waarvan voor een aantal ledjes het licht al uitgegaan is.

Donderdag voor het eerst naar het theater de Nobelaer in Etten-Leur. Voorstelling over het leven van Edith Piaf met Liesbeth List. Wat een kreng moet die Piaf geweest zijn, maar zingen kon ze wel. Beetje jammer voor Ter dat de ondertiteling van de Franse song-teksten ontbreekt. Ik had er zelf ook wel meer van willen verstaan... En qua theater: op de eerste rij van het balkon kan ik mijn benen en voeten niet kwijt, dus zijn we na de pause maar ergens anders gaan zitten. En het is er denk ik 27° of zo. Misschien een storing aan de koelinstallatie of te veel belangstelling, want het is aardig vol. We zeiden nog tegen elkaar: "Eens kijken of we iemand zien die we kennen". En jawel, maar wel iemand van de Montessorischool in Hellevoetsluis, die tegenwoordig in Breda woont. We hebben adressen uitgewisseld en afgesproken eens bij elkaar op bezoek te gaan.

Zaterdag de plafondlamp bij Selwyn opgehangen en voor Leander eenzelfde gekocht en opgehangen. Er moeten nog wel nog wat kleinere peertjes in, want 4*50 W is me te gortig. Voor GU10 halogeenlampjes blijkt 20 W het kleinste te zijn wat er te koop is. En 4*20 is nog aardig wat! Het wachten is op bruikbare led peerjes met een fatsoenlijke kleur.

Zondag eindelijk weer wat verder gekomen met de kastenwand in onze slaapkamer. Eerst met de tekening, want hoe het nu precies moet met de scharnieren en de rails is me nog niet duidelijk. Omdat de gaten voor de standaard Ikea scharnieren al in de deur zitten, zit ik vast aan de plaats daarvan. Dat blijkt ook gevolgen te hebben voor de hoogte van de deur en de rails. Die moet in delen, want hij kan moeilijk door de scharnieren van de kast lopen. Toch eerst maar een proefje maken van twee stukken multiplex. Mooi zit dat niet, maar het is wel duidelijk dat ik er nog niet ben en nog verder moet puzzelen. De plaats van de rails heeft direct invloed op hoever de deur in opengeklapte toestand open kan en daarmee op de breedte van de bakken die we in de kast willen maken.

Ter is volgende week op stap en is druk in de weer om ons niet onverzorgd achter te laten. Ik denk dat we wel voor de hele week eten klaar hebben staan. Als we dat allemaal maar op krijgen...