Weblog Klaverhof week 45 9-11-2008

Maandag eigenlijk heel weinig gedaan. Meeste tijd gewoon voor TNO bezig geweest. Wel nog pianoscharnieren en schroeven voor de kast gekocht bij de Praxis. En langs John de Regt, want ik moet nog afrekenen voor het hooi debacle van het najaar. Hij was het zelf gaan doen omdat hij al narigheid verwachtte. Het blijkt dat het bindmechanisma van de pers niet tegen nat hooi kan. Hij wil echter niet van afrekenen weten. Het is toch niet gelukt? Hebben we allebei pech met de tijd die we er in gestoken hebben. Fijne kerel! Hij blijkt toch een machine te hebben voor het schonen van de paddenpoel. Het heet alleen geen kooimaaier, maar een maatkorf. Spaakverwarring. In het kader van de eventuele volkerenmoord op onze amfibiëen bespreken we wat de beste tijd is. Wat ze doen is niet door de grond maaien, maar vlak over de grond en eventueel op een vaste diepte onder het wateroppervlak. Dat zal de plantengroei niet lang tegenhouden volgens mij, want die komen dan in mei wel weer boven water. Toch Arjan Stoop nog maar eens bellen. Bij broer Ruud olie voor de kettingzaag gekocht. Verder nog een vuurtje gestookt in de vuurkorf om de restanten van de afgebroken stelen uit een paar spaden te branden. Dat gaat prima! Het laatste stukje komt er als houtskool uit. Nu de nieuwe stelen er nog in maken.

Dinsdag werken en woensdag voor een eindgesprek naar Lizette van het RMPI in Rotterdam. Ik wordt eerst om kwart voor zeven door Ter uit mijn bed gebeld. En dat is maar goed ook want Leander is dus door alles heengeslapen. Die moet dan maar zonder douche in vijf minuten de deur uit. Snel even met de auto van Selwyn bij de bushalte gezet. Daarna toch maar even aan het werk geweest en half negen op pad. In de trein weer door Ter gebeld dat ze op een parkeerplaats staat met de thermometer van de auto op 110° en dat de kachel het niet meer doet. Conclusie niet rijden maar Wegenwacht bellen. Als ik bijna bij Robbenoord ben, belt ze dat ze weer onderweg is vanaf Houten. Vijf minuten voor onze afspraak om 11:00 is ze ergens bij de Brienenoordbrug, dus de auto werkt weer enigszins en ze gaat niet heel veel te laat zijn. Alvast wat voorgepraat met Lizette. Wat een heerlijk mens. Ons contact voelde altijd goed en het is met enige spijt dat dit een laatste gesprek is. Even later komt Ter binnen met een bloemetje. We praten bij dat het eigenlijk best goed gaat met Leander, al heb je soms nog wel kromme tenen van hem. Zo ook nu. Bij thuiskomst de brievenbus geleegd en nu ligt er naast mijn PC mij een enveloppe van het Centraal Justitieel Incasso Bureau ten name van LL Elink Schuurman aan te staren. Ik ben benieuwd als hij zo thuis komt...

Het viel mee: bandje van zijn helm niet vast achter op de brommer van een vriendje. Toch niet zo slim als hij denkt te zijn blijkbaar.

De denker

Speciaal voor Lizette een paar recente foto's van ons vriendelijke mannetje en zijn broer...

Omdat het maar een hachelijk gedoe is met de auto Ter eerst naar Hellevoetsluis gebracht. De temperatuur blijft aan de hoge kant, maar uiteindelijk gaat er maar een liter koelwater bij. Misschien valt het toch wel mee.

Als we in het oude huis zijn belt Chanou dat ze de tas met kleren van Selwyn komt brengen die nog bij haar stonden. Helaas ben ik nu niet thuis. 's-Avonds zit het me toch niet lekker. Ze vertrekt morgen voorlopig naar Frankrijk om daar te gaan werken. Daarom na het eten op de bonnefooi naar Zundert met fiets en bus om haar toch nog even te spreken en vast te houden. Het is wel een dagje van afscheid nemen. Toen ze 's-middags belde was al in Etten. Ze wilde ons verrassen. Nu verras ik haar om toch nog even langs te komen. Tussen alle smsjes door van vrienden die haar ook een goede reis willen wensen hebben we toch lekker even kunnen kletsen en een bakje koffie gedaan. Haar moeder gaat morgen mee om te helpen met schoonmaken en inrichten. Lijkt me een stuk aantrekkelijker dan alles alleen te moeten doen.

Ik ben blij dat ik even geweest ben.

De heren hebben samen meestal lol.

De heren hebben samen meestal lol.

Vrijdag komt de bestelde verf voor de boeiborden. De geïmpregneerde planken aan de lange kant voorzien van een eerste laag. Nu alles nog een tweede laag en dan is dat ook weer klaar. De boeiborden aan de kopgevels moeten eerst nog schoongemaakt worden met StMarc. Klusje voor met de steiger. Al poetsend opbouwen tot helemaal bovenin. Met drie volledige delen de grootste hoogte die we tot nu toe gebruikt hebben. Daarna afbreken en omrijden naar de andere kant voor dezelfde klus. Daar hoog laten staan in afwachting van schilderbaar weer. Misschien volgens week, maar dinsdag en woensdag audit bij TNO en dan kan ik als kwaliteitsfunctionaris moeilijk thuis blijven. Zaterdag naar Hellevoetsluis om nog wat te klussen en de verjaardag van Brittany te vieren. Gezellig om iedereen weer te zien. Sharon heeft haar nieuwe vriend helaas thuis gelaten. Die zien we dan wel een andere keer. Zondag ook nog aan het werk behoudens koffieafspraak bij Marion. Voordat we naar huis rijden nog even gezellig bij buurvrouw Lies geweest.

Selwyn met Chanou in de artiestenfoyer van het Nieuwe Luxor.

Selwyn met Chanou in de artiestenfoyer van het Nieuwe Luxor.