Weblog Klaverhof week 46 16-11-2008

Omdat oma vrijdag 99 wordt, is Linde er dit weekeind in plaats van het vorige. We zijn met zijn vijven op bezoek. Taartjes eten met alle bewoners. Daarna Nefit gebeld en nu met de baas van de klantenservice de adviezen van vorige week besproken, aangezien die echt niet voldoen. Zoals ook Boudewijn heeft, zou regeling uitsluitend op buitentemperatuur alleen kunnen werken als er ook een na-regeling van de vloerverwarming bijgemaakt wordt. Ik ga het eerst nog maar eens proberen met een ruimtecompensatie via de kamerthermostaat. Als eerste experiment een startfase van 20 minuten op 22° aan het begin van elke dag gezet. Daarna terug naar 18.5° wat we altijd hadden. Dat blijkt dus ook niet te werken. De CV schakelt geheel af als overgegaan wordt naar de lagere temperatuur. Daarom de te regelen temperatuur naar 20° omhoog geschroefd en met een lagere stooklijn getracht de kamertemperatuur niet te hoog te laten oplopen. Dit voldoet veel beter en gaat dit weekeind voorlopig prima. Eigenlijk is de temperatuur de hele dag prima, maar loopt bij het koken een beetje op.

Linde heeft op zaterdag en zondag al het schilderwerk aan de boeiborden afgemaakt! Met dank aan de buienradar die ons ondanks de regenvoorspelling het vertrouwen gaf dat het toch wel zou gaan.

Ik mocht me er niet tegenaan bemoeien, maar moest nu toch echt met de kast op de slaapkamer aan de gang. Ter had nog een goed idee om de deuren niet af te zagen, maar verder naar voren te plaatsen, zodat er meer ruimte is onder het schuine dak. Zaterdag voornamelijk verder gewerkt aan de tekening om deze aanpassing te doen en zondag dan eindelijk echt aan het werk. De eerste deur afgehangen. Het valt niet mee om te kijken hoe het uitkomt. Het dak hangt door en de vloer ook. De deuren exact horizontaal laten lopen zal waarschijnlijk niet de fraaiste oplossing zijn, maar het de vloer mee gaat ook niet omdat dan de ruimtes tussen de deuren zichtbaar ongelijk zullen zijn aan boven- en onderkant. Met de nieuwe laser passen we een tussen oplossing af en ik maak ook nog de balk af die de rechter vier deuren moet dragen. Morgen eerst maar eens naar Ikea om de overige vijf deuren te kopen.