Weblog Klaverhof week 3 18-1-2009

De komende twee weken is Terry bij Sven op Curaçao. Ik schrijf daarom voor haar elke dag een stukje wat we hier aan het doen zijn... En ik wilde dat de voortgang aan de slaapkamerkasten een verrassing was. Dus hield ik me op de vlakte wat dat betreft. Heeft ze eigenlijk niet naar de site gekeken op vakantie... Na haar vakantie heb ik hier en daar nog wat toegevoegd. Maar ze was wel erg blij verrast dat er twee van de drie kasten af waren bij terugkomst!

Veel zooi en weinig slaapplaats

Maandagmorgen eerst Leander de deur uit gedaan. Daarna nog maar weer naar bed. Later wat gewerkt en aan de eerste kast in de slaapkamer gewerkt. Dat lukt wel aardig, al wordt je gestoord van alle hoeklatjes om de MDF platen aan elkaar te zetten. En de kasten zijn te groot om door de deur te kunnen, dus moeten ze ter plaatse in elkaar gezet worden. Het ziet er niet echt meer als een slaapkamer uit. Ik heb nog net 50 cm naast de zooi om 's-nachts te kunnen slapen. Maar aan het einde van de eerste dag zitten de hoofddelen aan elkaar en kan de kast gepast worden. En met hulp van Leander lukt dat prima. Het is wel een heel gewicht!

We zijn bij Frank uitgenodigd om erwtensoep te komen eten. Ik ga eerst naar oma op bezoek. Bart heeft een slechte dag en heeft het helemaal gehad met de ouwetjes. Maak ik niet vaak mee. De soep staat al een tijd op het houtgestookte fornuis dat weer in gebruik genomen is. Alleen daarom lijkt het al een stuk beter te smaken...

Diverse emailtjes gewisseld met de school van Leander en Pieter Smit zijn ambulante begeleider. Die vinden hem na de vakantie maar slecht van start gegaan. Volgende week is weer toetsweek en net nu lijkt zijn motivatie tot een dieptepunt gedaald. Hij zegt zelf wel van plan te zijn wat te gaan leren. We gaan het zien, want dat is geloven...

Dinsdag toch op de gewone tijd naar huis om de schapen eten te geven. Het is wel donker, maar toch nog net voldoende te zien. Daarna naar Joseph and the amazing multicolour dreamcoat. Met de bus vanaf de woonboulevard. De voorstelling is even kleurig als de jas. De solostukken zijn heel goed, maar de ensemble stukken vind ik veel te hard, maar dat is niets nieuws. De buren Berden zijn er ook en we brengen samen de pauze door. Gelukkig zijn ze het met mij eens dat het volume wel wat minder mag. Gelukkig is de verstaanbaarheid van de teksten nog te doen. Na de pauze de jongelui naast me gevraagd, maar die vinden het prima te doen. Na de pauze is het iets beter te doen, maar de voorstelling wordt toch wel in hoge mate door Freek Bartels gedragen. Ook de kinderen vond ik goed uit de verf komen. Bij thuiskomst is Koen er weer (na de dansles meegekomen). Ze zijn weer te laat voor de laatste bus. Ik breng Koen dan maar naar huis als alternatief voor een uur lopen en zeg meteen dat hij de komende weken niet welkom is ivm de toetsweek.

Woensdag thuis gewerkt om eindelijk eens aan het rapport van de reis naar Japan toe te komen. Het begin is gemaakt! Wel steeds even kijken waar de schapen uit hangen, want die kunnen nu eindelijk weer uit de wei en vrij rondlopen. De sneeuw is gesmolten. Ze hebben van 8:30 tot 15:15 buiten de wei gestaan. Ik heb ze niet ergens van de weg hoeven te plukken... Kari heeft twee brakke ogen en de crème is op. Ik heb nieuwe gehaald bij de dierenarts aan de Liesboslaan. Naar oma geweest en samen op SBS6 naar een gezin in Wales gekeken die een Fins loghuis aan het bouwen gingen. En dat na 7 jaar caravan en 7 jaar schuurbewoning. Het kan dus nog erger. Hoe anders kan een bouwsysteem zijn. De logs anders en aan de binnenwanden ipv aan de buitenkant. Geen plakstrips. Schijnlogs aan de buitenkant en isolatie ertussen gespoten van gemalen snippers krantenpapier. De driehoekige kopgevels zijn ook van logs. Het dak is compleet anders. Eerst een laag schijnlogs als dakbeschot. Daarover folie en dan rechtop staande balkjes van een cm of 12, dan weer folie en weer balkjes. Tenslotte een laag schijnlogs en uiteraard een dakbedekking. Tussen de twee folielagen worden weer papiersnippers gespoten als isolatie. De bovenste ruimte van 12 cm blijft open en ventileert om eventueel lekvocht af te voeren. Behoorlijk groot huis van anderhalve verdieping. Bouwpakketkosten incl. kozijnen EUR 80.000. Wel zo te zien iets minder hoogwaardige kozijnen, maar toch een aardig stuk goedkoper...
Leander heeft vandaag aan zijn scheikunde voor volgende week gewerkt. Ik ga Jolien nog vragen of ze een avond met hem de stof wil doornemen.
Ter en Sven een paar keer gebeld gisterenavond en vandaag, maar geen contact kunnen krijgen. Net wel met Sven en van hem het telefoonnummer van het resort gekregen: vragen naar kamer 2050. De Nederlandse dame wil echter niet doorverbinden omdat de naam niet klopt. Ze blijkt daar Van Schaik te heten. Dat ik daar nu niet op kon komen...

Donderdag de erwtensoep bij Frank opgemaakt. Die wordt steeds lekkerder. Leander heeft aan zijn Frans gewerkt en nog een spelletje met Linde gedaan, die ergens ca. 23:30 toch nog arriveerde. De verbruikscijfers van Eneco zijn binnen. De 63 m³ van vorige week staan voor een jaarverbruik van 1025 m³. Precies op target dus.

Vrijdag verder met de kasten van ons en Linde. De eerste is nu wel ver af en ik verder met de tweede. Daarvoor moet wel eerst nieuw plaatmateriaal gehaald worden. Voor Leander een afspraak gemaakt met Jolien om aan zijn scheikunde te werken. Dat kan alleen op zaterdag middag. De schapen hebben weer lekker buiten gelopen. Kari's oog is al weer aardig bijgetrokken. Hij ziet de aanvallen van Njord in ieder geval weer aankomen. Hij houdt zich gedeisd en loopt steeds achteraan.

Zaterdagmorgen hoorde ik in de badkamer van Linde wat water lopen in de radiator. Toen ik bij de CV ging kijken stond hij op 0 bar ipv minimaal 1 bar. Toch braaf dat hij nog verwarmt, maar goed kan het niet wezen. Waar is dat water heen? We hebben nergens lekkage! Eerst het boekje maar weer eens doorgenomen en vervolgens cf. de instructie bijgevuld tot 2 bar. Alleen bij de badkamerradiator komt er lucht uit bij het ontluchten, maar dat is ook verreweg het hoogste punt. Als ik de bijvulactie noteer in het boekje blijkt dat ik de laatste keer begin september heb bijgevuld, toen ik de badkamerradiatoren in het systeem zijn gezet. Hij is dus 2 bar kwijt geraakt in 5 maanden. Voortaan maar in de gaten houden en eventueel verder kijken of de installateur vragen. Linde heeft vannacht in bed het plan voor haar kasten compleet omgegooid. Wel een veel beter idee, dus die is weer druk in de weer met Autocad om de veranderingen te tekenen en te kijken wat dat misschien nog meer inhoudt. We zijn samen weer een tijdje druk met discussiëren over het nieuwe plan. 's-Middags Leander naar Jolien brengen en hout halen voor de kast van ons en die van Linde. Als ik daarvoor de schapen binnen wil zetten, regent het een beetje en zijn de zelf al hun eigen wei op gescharreld, want ze staan allemaal in hun huisje.

Bij de kassa van de Praxis worden we aangesproken door een meisje of we misschien aan het klussen zijn. "Nou nee, daar hebben we toch zo'n hekel aan!" Grapje... We hebben een leuk gesprek over de bouw. Ze zoekt mensen voor een klusprogramma voor Omroep Brabant. We geven haar de website op, dan kunnen ze zelf kijken of dat wat is en past binnen de opzet van het programma. Daarna Leander ophalen en thee drinken bij EP en Jolien. EP is in zijn schuur lange Bankirai steigerdelen voor de terrasvlonder aan het lakken met antislip lak. Prachtige lange recht delen van 28 mm dik. Bij Bax gekocht met 50% korting, want die is er mee uit gestopt!!! Dat hadden we moeten weten. Nu zitten wij zowel met het hout voor het balkon en voor de bovenvloer. Moeten we weer elders gaan kijken. Het schijnt meerdere keren in de krant te hebben gestaan. De Stem en die hebben we helaas niet.

Zondagmorgen is het erg koud in huis. CV? Niets mis mee, maar het is buiten 8°, en het ketelwater is maar net 30°. Daarom het eindpunt van de stooklijn van de ketel maar verhoogd van 20° naar 25°. Het is wel finetunen! De schapen zijn weer buiten. Als ze weer binnen moeten, staan er vijf bij de molen, net in de appelboomgaard, te grazen. Als ik met de klep van de voerbak rammel komen ze er gauw aan om te eten. Als ik later ga kijken zie ik geen gelukkig aangevreten appelbomen! Omdat we de platen voor de kast niet met zijn tweeën boven krijgen, eerst maar aan de boekhouding gewerkt. Om 12 uur is Leander op om te helpen. Jonathan heeft pech. Hij komt voor Leander en moet meteen aan de sjouw met de platen. Met vier personen gaat het toch wel veel gemakkelijker. Linde gaat al voor het eten weg. Eerst naar oma en dan door naar een verjaardag. Ralf en Sereh zijn allebei jarig.

De last van Linde krijg al vorm