Weblog Klaverhof week 4 25-1-2009
Kast 1 klaar

Test wijziging

Zondag is de eerste kast helemaal afgekomen. Om plaats te maken voor kast 2 alle spullen die in de weg staan maar eens in de eerst kast gestopt. De onderste bak zit vol en in het grote vak daarboven staan twee beeldschermen en nog wat kleinere doosjes. Er kan best veel in, maar het rijden gaat wel moeilijker! We moeten wel een beetje op het gewicht letten, want de wielen hebben een gezamenlijk draagvermogen van 200 kg. Ik heb wielen van rubber gekocht. Dat loopt wel mooi, maar achteraf misschien toe niet zo slim, omdat ze heel lang in dezelfde stand zullen staan. Het is de vraag of er dan een platte kant aan komt. De kast is moeilijk in beweging te krijgen, maar als hij rijdt, dan gaat het ook soepeltjes. Ik ben benieuwd hoe zich dat op termijn houdt. Nu aan het zaagwerk voor de volgende twee lasten begonnen. Maandag avond zijn de meeste platen alweer op en staat er een stapel delen klaar voor montage. Dat wordt weer hoeklatjes zagen en monteren. De rails voor kast twee zitten er al in.

Ik ben woensdag thuis aan het werken aan het rapport van de reis naar Japan, als ik om 9:00 een schot hoor. Ik ga meteen bij de boomgaard kijken, maar zie niemand en ook zeker geen ree. Ik laat de schapen uit de wei om buiten te grazen. Als ik een uur later ga kijken waar de schapen uithangen, vind ik de ree op het paadje naast de sloot.

Prachtig dier

Het is een prachtig dier en de schotwond heeft een flink gat geslagen. De kogel is er zo te zien dwars doorheen gegaan. Het is mooi als je reeën in de tuin hebt, maar het wordt wat minder als ze afgeschoten worden. Ze berokkenen echter veel schade aan de fruitbomen van buurman Rommers. Ik bel eerst wat slagerijen, maar die kunnen en mogen er niets mee. Dan tenslotte maar met Rommers gebeld. Hij is niet thuis, maar zijn vrouw weet van de jacht. De jagers mogen er drie afschieten. Zij gaat haar zoon vragen of die het telefoonnummer van de jagers weet. Even later wordt ik door Jan van den Broek gebeld, maar mijn collega klink zo vreemd. Het blijkt de jager te zijn die op zoek is naar het aangeschoten wild. Ze zijn een paar huizen verder en die mensen hebben vanmorgen drie reeën zien passeren. Het waren er vier, dus blijkbaar moet de vierde toch nog ergens liggen. Inmiddels hebben ze iemand gebeld met een hond om het wild op te sporen. Die volgt echter het spoor van de drie gevluchte dieren ipv het bloedspoor dat de aangeschoten ree moet hebben achtergelaten. Ze zijn blij dat ik gebeld heb en komen er meteen aan. Samen met andere buurman Jan de Graaf komen ze even later aangelopen. Kari is van de rest afgedwaald en loopt bij het huis rond te scharrelen. Als we naar de ree lopen, jagen we Kari voor ons uit. Hij is wel heel nieuwsgierig naar de jachthond. De jagers vertellen tussen neus en lippen ook dat de schapen vanmorgen ook in de boomgaard zijn geweest. Als ze de ree met de auto hebben opgehaald, zet ik ze daarom maar meteen binnen met voer, nu ze een uur buiten hebben gelopen. De jagers beloven een maaltje te komen brengen.

Woensdag en donderdag avond ga ik verder met de tweede kast. Ter komt vrijdag thuis en ik wil hem heel graag af hebben. Uiteindelijk tillen Leander en ik hem er net voor middernacht in en kan ik de laatste planken pas maken. Om half twee is hij klaar.

Kast 2 klaar

Gauw alles opgeruimd en naar bed. 05:30 er weer uit om Ter op Schiphol af te halen. Als ik met de auto naar het station rijdt kan ik net de intercity van 6:39 halen en kan ik met Riquette van der Pol - mijn oude treinmaatje naar Delft - meerijden. Ik zie haar echter nergens op het station. Zeker verslapen... Als ik overstap in Hollands Spoor, landt Ter net. Op Schiphol dus spannend of ik haar niet mis loop. Dat blijkt niet zo te zijn, want de bagage-afhandeling duurt heel lang. Er is een container met koffers in Curaçao blijven staan en dat geeft de nodige verwarring en oponthoud. Als ze eindelijk door de gate komt, is het bijna negen uur.

We kunnen echter nog niet naar huis, want Sven komt met de volgende vlucht aan. Verrassing! Die komt een weekje over om zijn samenlevingscontract te regelen. Dat schijnt hij samen met een dame te gaan regelen die hij in Curaçao heeft leren kennen. Net als Joy stagiaire van St. Lucas. Ter heeft daar uitgebreid met Carola kennis gemaakt. Dan eerst maar een bakje koffie en wachten tot Sven ook door de douane is. Ter heeft verhalen genoeg, dus het wachten duurt niet zo lang. Daarna met zijn allen naar huis. Sven stapt in R'dam uit en wij zijn tegen 12:00 weer thuis.

Vrijdag gaat Linde op skivakantie, maar belt dat ze ziek is en niet kan. Longontsteking, wat een narigheid! Selwyn zou op haar huis en Minkel de kat passen, maar dat is nu niet meer nodig en zelfs minder gewenst. Gelukkig is er nog plaats in de huisjes in Volendam, waar de Belgische crew-leden bivakkeren. Het weekeind neemt Sven onze auto mee om wat mobieler te zijn, dus wij zijn verplicht om alles op de fiets te doen. Heerlijk met dit weer. 60 euro weekeindboodschappen passen net op twee fietsen...

Ik kom niet veel verder met de derde kast, want er is ook wat achterstallig werk in te halen en de administratie van 2008 moet ook eindelijk eens af.

Zondag komt Ronny met de kinderen van Cindy ook op bezoek. Pleun is nog thuis gebleven, maar het gaat heel goed met hem. Inmiddels 50 kg afgevallen. En belangrijker, hij begint er weer zin in te krijgen.

Kaelynn lekker ingepakt

Kaelynn lekker ingepakt

Met autootjes spelen

Zo voel je je al een beetje opa.

Natuurlijk ook bij de schaapjes kijken

De herderin roept

De herderin roept...

Gauw langs dat enge stel

Gauw langs dat enge stel

Follow the leader

Follow the leader

Eindelijk op de wei

Lekker in de wei om te eten