Weblog Klaverhof week 5 1-2-2009

Deze week flink aan de derde kast gewerkt en die is nu ook bijna af. Nog een van de planken in het achterste deel en de legplanken voorin zijn er nog niet. Ik wil niet met eenvoudige plankdragertjes werken in de MDF, maar een serieuze draagconstructie zoals in de oude kast in de woonkamer is wel aardig wat werk.

Vrijdag een baaldag, want Gaia is na een rel op haar werk per direct naar huis gestuurd op haar stageplaats. Dat past helemaal niet bij haar, maar als je alle brieven van haar werkgever en de school leest, dan krijg je wel een beeld wat het probleem was. Zij is er heel erg down van en ik hoop maar dat ze het te nutte kan maken. Ze is in ieder geval een ervaring rijker, die (gelukkig) maar weinigen zullen hebben in hun stageperiode. Het bedrijf is zeker ook wel wat te verwijten. Hoe doen wij dat eigenlijk met onze stagiaires op het werk?

Zaterdag naar het afdansen van Leander. Halverwege het eerste jaar dansles kunnen ze nu laten zien wat ze al geleerd hebben. We hebben een hele leuke middag. Bij de lessen valt hij geregeld in omdat er veel meer meisjes dan jongens les hebben. Naast zijn eigen les op zaterdag, danst hij daarom ook op dinsdag en vrijdag na school. Dat zet zich nu voort. Hij danst voor een eigen cijfer met zijn echte danspartner en valt nu ook in voor een ander meisje. Het gaat allemaal met zichtbaar plezier en met dit rapport kan je ook thuis komen. Zondagmiddag is de tweede sessie op de dansschool en moet hij weer invallen. Voor vijf! andere meisjes... Ik heb het zo goed naar mijn zin gehad zaterdag dat ik Ter voorstel om zondag ook maar te gaan. Die wil ook wel en zo zitten we bijna het hele weekeind in een dansschool. Bij de eerste dansen zijn er naast Leander nog enkele jongens steeds op de vloer en dat zijn echt niet de minsten. Blijkbaar hoort hij hier echt bij en dat doet ons goed. We hebben wel nog wat commentaar dat hij best wat meer zichtbaar aandacht mag tonen voor de dames en minder voor het vriendengroepje aan de kant. En dat komt maar moeizaam over. Commentaar ten positieve oppakken valt kennelijk niet mee.