Weblog Klaverhof week 6 8-2-2009

Woensdag is een dag van uitersten. Als ik thuis kom is er post van het NOC. Er zit een boekje in van alle internationale sportbestuurders. Bij het doorkijken ontdek ik toch wel veel bekende namen. Het is best wel leuk om in een boekje te staan met de kroonprins... Er staat alleen een e-mailadres bij en niet zijn normale adres in Wassenaar.

De volgende enveloppe is de jaaropgave van de bank voor de belastingaangifte. Eerlijk gezegd heb ik me nog niet durven verdiepen in de verliezen door de financiële crisis. Wel heb ik eens bij mijn spaarpensioen en de levensloop rekening gekeken. Bij de eerste is 10.000 euro de mist in, maar dat valt mij eerlijk gezegd erg mee. Ik was in het geheel nog niet toegekomen aan beleggen van het kapitaal op de levenslooprekening, dus dat bleek allemaal spaargeld te zijn en daarom nog compleet beschikbaar. Deze rapportage valt echt heel erg tegen. Ruim twee keer mijn jaarsalaris minder dan een jaar geleden! Nu is het meeste er ook in de goede jaren op de beurs vanzelf bijgekomen, dus het is gelukkig niet iets waar we krom voor gelegen hebben, maar je had er zoveel andere nuttige of leuke dingen voor kunnen doen. En het geld is niet onbelangrijk voor de verbouwingsplannen van het koelhuis als we klaar zijn met het huis. Wat moet je er mee. Je kunt er in ieder geval achteraf niets meer aan doen. Ik durf het Ter nog niet te zeggen. Het triggert me wel om anders met mijn tijd om te gaan. Het moet maar eens afgelopen zijn met allerlei achterstallige zaken. En daar was ik eerder in de week al bij TNO mee begonnen. Voorgevoel?

Deze week de legplanken voorin de derde kast in orde gemaakt. Ik bedenk ook nog een alternatief voor de draagconstructie van de legplanken in de kast, zodat ik een derde minder werk aan heb. Ter is druk aan het inrichten. Nu nog wel lastig als je er steeds bij moet. Hopelijk hoeven we niet dagelijks in het achterste deel van de kasten, want dat is toch wel bewerkelijk. Als de legkast ook klaar is kunnen mijn klim T-shirts een plekje krijgen en ook de medicijndoos is aan uitmesten toe...

Dre kasten klaar en ingericht

Donderdagavond hebben Tom en Nardy kaartjes voor Joseph in Den Haag en komen na afloop bij ons slapen. Ze hebben ook vrijdag vrij en blijven dan ook.

Vrijdag op zoek naar huiswerkhulp voor Leander. Hij heeft naast een aantal redelijke cijfers toch ook wel weer een aantal onnodige onvoldoendes gehaald voor exacte vakken die hij prima zou moeten kunnen. En een heel bar resultaat voor Frans, waar hij maar met de grootste moeite vanaf zal kunnen komen. En die moeite zien we maar niet, althans niet thuis. We vinden een bedrijf dat met studenten werkt voor hulp aan huis. Is te betalen uit de PGB, waar we nu toch geen zinnige invulling voor hebben.

Kast zonder blauwe folie en handvatten

In het weekeind monteer ik de handvaten en magneetsluitingen van de slaapkamerkast. Dat gaat ook al weer niet zonder slag of stoot. De deur van de linker kast kan minder ver open, omdat hij tegen de buitenwand draait. Het handvat kan net aan de andere deur. Als het binnenwerk naar buiten rijdt, is er 5 mm over. Mazzel, want daar had ik van te voren dus niet over nagedacht. Met de zevende deur voor het CV hok gaat dat niet lukken. Die zal het zonder handvat moeten doen, of ik moet nog een uitsparing in de kast zagen waar dat handvat zou moeten komen...

Daarna trekken we de afschuwelijke, lichtblauwe beschermfolie van de deuren. Het ziet er fraai uit en het sluit redelijk.

vink

Zondagmorgen zitten er een paar nieuwe vogeltjes op het terras. Na enig turen in het vogelboekje komen we tot de conclusie dat het vinken moeten zijn. Er is een klein verschil tussen man en vrouw.

Vinkenpaartje, man links, vrouw rechts

Zondag maken Ter en ik eerst samen een flinke wandeling door het Liesbos. Zo ongeveer volgen we de route van de natuurwandeling van laatst. We drinken lekker koffie met gebak en heel veel slagroom bij de Boswachter en spreken meteen een lunch af voor woensdag. Dan komen we twee collega's uit Delft om te vergaderen. Hopelijk werkt dan wel de verbinding met mijn PC in Helmond weer. Die was zaterdagmorgen ineens niet meer aan de praat te krijgen.