Weblog Klaverhof week 7 15-2-2009
Kast 1 in de kamer van Selwyn

Deze week is Selwyn de hele week vrij. Hij moet zijn vakantiedagen opmaken, want anders "betaal je je blauw aan belasting". Nu ik dit schrijf, bedenk ik me dat dat alleen zo zou kunnen zijn als hij straks flink wat werk vindt. Hij heeft in ieder geval gesolliciteerd naar een baan als theatertechnicus bij het Chassé in Breda. We gaan de tijd benutten door aan de kasten in zijn kamer te werken. Nadat de benodigde maten zijn vastgesteld, kijken we nog maar eens in de Ikea catalogus of er geen deuren te krijgen zijn. Dan komen we ineens toch kasten tegen die op een paar cm na passen. Gauw gaan kijken en die moeten het toch maar worden.

Het scheelt in ieder geval wel heel veel werk. 's-avonds hebben we de eerste staan om ingericht te worden. Die inhoud is net zo groot als die van de twee boekenkasten die hij had. Dinsdag doen we kast twee en kan hij de rest gaan inrichten.

Beide kasten en werkblad klaar

Omdat woensdag collega's uit Delft komen vergaderen moet het uiteraard wel een beetje aan kant zijn. Dinsdagavond is het nog een giga puinbak van alle spullen uit de kamer van Selwyn en lege Ikea verpakkingen. Ook de kasten uit zijn kamer moeten we ergens kwijt en die hebben een plekje gevonden als uitbreiding op de boekenkast in de huiskamer. Uiteindelijk horen ze daar ook bij.

Boekenkast leeggeruimd om te verplaatsen

Heel veel Ikea-karton en zooi uit Selwyns kamer

Later in de week maken we drie frames om een werkblad en een extra plankje voor apparatuur te dragen. In Hellevoetsluis heeft Ter vier beuken aanrechtbladen als werkblad uit diverse kamers gesloopt en meegenomen. Een past er precies.

Donderdagavond is het bedrijfsuitje met de afdeling van TNO. Eerst bowlen in Mierlo. Ter heeft de tas et mijn oude bowlingspulletjes uit Hellevoet meegenomen en die moeten natuurlijk mee. De bal leidt blijkbaar niet aan ouderdomsverschijnselen, want hij doet het nog. Curve is als voorheen, alleen de richting is verregaand zoek. Was toch al niet mijn sterkste punt. Drie games gespeeld 111, 124 en 142, waarmee ik weer op mijn oude wedstrijdgemiddelde van 1978 ben... Het is in ieder geval wel heel leuk om weer eens te doen. Bij een van de laatste ballen vertrek ik een spier in mijn linker bovenbeen, maar dat is na het weekeind weer weg. Daarna eerst een biertje drinken bij Gerton en dan naar Someren-Eind voor een Country en Western avond met aanhang. Ter is daar al en zit uiteraard met de hoogzwangere Allissa te kletsen. Die heeft dit de valreep georganiseerd, want de afgesproken uitspanning in Veghel is een paar weken geleden failliet gegaan. Er zijn wel wat collega's die te diep in het gratis glaasje gekeken hebben, maar het is wel een leuke avond. Om niet helemaal naar huis te hoeven rijden, blijven we bij Gerton slapen en moeten ook nog even het huis bekijken. Die hebben dus ook best mazzel gehad bij de verhuizing naar

Zondag is het redelijk weer en hebben we een begin gemaakt met het jaarlijkse buitengebeuren. Eerst de wilgen knotten. We kunnen er vier doen, dus we zijn over de helft. De afgezaagde takken leggen we tussen de bomen in de groenwal met hier en daar een extra paal om een smalle en dus hoge wal te kunnen stapelen. Het is de bedoeling dat dat de schapen voorlopig uit de boomgaard zal houden.

Leander heeft zich ingeschreven als model... Donderdag is hij met Ter op gesprek geweest. De fotograaf was erg enthousiast en zondag is hij naar een fotoshoot in Amsterdam noord. Hij is samen met Selwyn. Volgens de instructies gaat er een tas met vier setjes kleren mee. Halverwege de middag belt Selwyn al enthousiast op. Er zijn in totaal een stuk of 20 kandidaten en ze hebben het heel gezellig. We zijn benieuwd naar de foto's, die hij als het goed is over een week of drie moet krijgen. Hij mag dan zelf bepalen welke hij op de site van het bedrijf zet. Na afloop gaan ze nog langs Carré om een collega van Selwyn met zijn verjaardag te feliciteren. Ook daar maken ze weer van alles mee.