Weblog Klaverhof week 8 22-2-2009

Maandag - Kijk eens in de notenboom naast het rozenlaantje! Ter ziet ineens een grote buizerd op de onderste tak zitten. Zo dicht bij is die wel heel veel groter dan de andere terrasbezoekers. Gauw naar boven om een foto te maken door het openstaand dakraam. Geen camera. Die blijkt in de keuken te liggen. Weer naar boven, inzoomen, vogel opzoeken en ik zie hem net wegvliegen naar de paddenpoel. Jammer dus. Zo dicht bij het huis zagen we er nog nooit een. Even later een kleine bonte specht en een vlaamse gaai in de notenboom op het terras en verder zijn de vinken er weer, een paar merels en roodborstjes en een stel pimpelmezen die een overvloed aan koolmezen bij de vetbollen verjagen. Het is heel druk op het terras bij de nieuwe vetbollen en zakjes noten die Ter heeft opgehangen.

Ik ben eerst op en neer geweest naar de tandarts in Hellevoetsluis. Gezellige wortelkanaalbehandeling, maar het valt erg mee. 's-Avonds iets last van de kies maar verder eigenlijk niet. Verder t/m donderdag werken. Allissa is nu met zwangerschapsverlof en onze MBO stagiaire moet haar werk overnemen. Ik ben benieuwd in hoeverre ze daarin gaat slagen. Het is een hele uitdaging.

Linde is er ook in het weekeind na een afwezigheid van een maand. Die gaat verder met de kasten op haar kamer, maar ik zie buiten al weer bladontplooiing bij sommige struiken. Er moet dus nodig verder gegaan worden met het groenplan.

Sommige struiken maken al blaadjes

Ik maak eerst vrijdag de knotwilgen af. De laatste met hulp van Selwyn. Die staat net naast de schuur van Frank en heeft blijkbaar net wat meer licht. Meerdere takken groeien daarom van de wei af, dus die moeten met hulp van een touw de goede kant op vallen.

De laatste knotwilgen

Het is wel altijd een mooi gezicht als de wilgen geknot zijn.

Het rijtje helemaal af. De andere staan aan Franks kant van de grenssloot

takkenmuurtje langs de sloot tussen ons en de boomgaard

Ik heb maar net genoeg snoeisel om de afscherming van de boomgaard af te maken, waar Ter mee is begonnen.

Hier en daar wat schipperen, dus het is niet zo vol. De schapen lopen er een paar keer langs en komen tot de conclusie dat ze er niet door kunnen en er over springen is ook wat onzeker, met het slootje en flink wat bramenmeuk achter het muurtje.

De schaapjes lopen vrij
Kapweekeind 1

Zaterdag en zondag lopen ze de hele dag buiten hun wei en ze komen niet meer in de boomgaard. Plan gelukt dus. Ik ben het volgende deel van het groenplan aan het uitvoeren. Ze komen af en toe kijken, maar de motorzaag maakt toch wel veel herrie en dan gaan ze liever naar de andere wei. Toch vinden ze het snoeihout ook wel aantrekkelijk om aan te knagen, dus ik zie ze ook geregeld weer terug. Ze blijven toch ook braaf op ons eigen terrein.

Hier zijn we weer voor 10 jaar vanaf De takken gestapeld tussen de bomen

De houtoogst van het weekeind is vier van deze vrachtjes vol, ca. 2 m³. De trekker wilde niet starten na de winterstop. Eerst de accu opladen en toen ging het weer. Hij heeft het verder weer prima gedaan. Wel steeds omrijden via de Schuilenburg om de natte paden niet vol met trekkersporen te rijden. We moeten nog wel een plek vinden om het op te slaan, want het gebrek aan stookcapaciteit wordt wel nijpend. We komen een beetje om in het hout. Vooral het deel dat niet droog ligt gaat wel erg achteruit en is alleen nog goed voor de vuurkorf.

Vier ladingen hout voor de kachel die we (nog) niet hebben