Weblog Klaverhof week 9 1-3-2009

Het begint maandag waar het zondag is gestopt. Linde werkt aan haar kasten en krijgt het leggen van de elektraleidingen bijna af. Ook doet ze een geslaagde shop-actie bij Praxis en Ikea om de benodigde lampjes te vinden voor een redelijke prijs. Ik ga gewoon door met het volgende stuk van het groenplan 2006. Dat is de groenwal langs het pad naar de boomgaard. De bomen worden geregeld door de boer tot op de stam teruggesnoeid. Dat is helemaal niet nodig, want het pad is zeker vier meter breed en zijn trekker hooguit twee en een halve meter. De bomen zien er daarom als boom niet meer uit. Er staan veel kastanjes, zowel tamme als paardenkastanjes. Die hebben aan de zuidkant naar de wei zware takken tot op de grond. Wel handig gedurende het jaar om snoeisel uit het zicht te werken. Gewoon opladen op de trekker. Tak omhoog (laten) houden en de lading daaronder dumpen. Het blad bergt de rommel mooi uit het zicht, tenminste vanaf de wei gezien. Vanaf het pad blijft het een rommeltje. Ik kom op tweederde en scoor twee ladingen brandhout.

Op het werk is het erg rustig vanwege het carnaval. Het werkzame leven in Brabant staat bijna stil. Treinen leeg, slechts enkele collega's en geen goederenontvangst. Voordeel is wel dat je dan iets kan terugwinnen van de werkachterstand. Dat gaat wel weer goeddeels verloren doordat Allissa onze secretaresse met zwangerschapsverlof is gegaan. Stagiaire Melissa is nog niet zo ver dat ze alles kan opvangen, dus blijft er voor mijn aardig wat extra te doen. Donderdag ben ik met de auto om de afgedankte kolomboormachine mee te nemen uit Helmond. Overwerken tot een uur of acht om het werk af te krijgen. Als ik weer naar huis rijdt bedenk ik me dat het wel een mooie gelegenheid is om bij Allissa op bezoek te gaan. Zo vaak ben ik niet met de auto. Ik weet alleen de straatnaam en de wijk Brandenvoort. Dat is een mooie zoektocht. Echt doolhofje. Na twee informatieborden en twee keer vragen heb ik de straat gevonden. Nu het huis nog. Ik weet dat het een hoekhuis is met een haagje vlak bij de voorgevel en rechts om de hoek, want daar heeft ze een keer foto's van laten zien. Omdat het veel twee onder een kap woningen zijn, helpt dat nog niet echt. Voor een huis dat zou kunnen zie ik een donkere Mercedes staat en daar zag ik haar laatst in rijden. Gewoon proberen en eerst schot in de roos… We doen gezellig een kop thee. Alles gaat goed met de zwangerschap, alleen nog wachten tot het zover is. Best spannend zo'n eersteling.
Kwart voor tien naar huis en bij Eindhoven stik ik al van de slaap. Wat ben ik blij dat ik thuis ben. Ik moet er niet aan denken om elke dag dat stuk met de auto te rijden. Zo weet ik weer waarom ik de NS zo royaal sponsor.

Vrijdag weer verder met de groenwal. Het is miserabel weer en het is een natte bedoening. Niet echt leuk. Ik krijg het stuk wel af en de takken opgeruimd. Alleen moeten het hakhout voor de kachel nog worden afgevoerd.

's-Avonds laat komt Leander thuis en dan kan de enveloppe met de CD van de fotoshoot in Amsterdam open. Natuurlijk moeten alle 119 foto's eerst bekeken worden en op de harddisk gesaved. Ik vind er velen wel wat overbelicht, maar er zijn er ook echt wel mooie bij. Nu nog uitzoeken en op de modellen-site zetten en dan maar kijken hoe de opdrachten binnenstromen :-). We gaan het zien. Hieronder een paar van de foto's. Ons jongste mannetje mag er best wezen en ik heb zo voor de verandering ook in volle resolutie op de site gezet. Als je op een foto klikt krijg je die te zien.

dansend met een van de andere modellen dansend met een van de andere modellen

Zaterdag naar de eerste verjaardag van Kaelynn. We blijven bij Ronny en Pleun slapen. Voor het ontbijt heeft Pleun het ei van Ter versiert. Wat er niet allemaal op een ei past...

     

We hebben de trein van 12:19 weer naar huis. Vanaf het station eerst bij oma langs. We bekijken de foto's van Leander en van de Klaverhof. Oma kijkt heel geconcentreerd naar het scherm en vindt Kaelynn schattig. Even later valt ze in slaap, want foto's kijken is hard werk! Thuis eerst de schapen buiten gelaten om te eten. Het is zo'n heerlijk weer met 14° dat ze helemaal uitgelaten zijn. De ram springt hoog in de lucht en ze rennen als een gek naar de lage wei.

De ligusterhaag van het rozenlaantje moet tot de orde geroepen worden

Dan weer verder met de klus van Ter. Die heeft vrijdag de doorgeschoten liguster geheel verjongd (=teruggesnoeid). We moeten nog de dikkere delen met de kettingzaag doen. Ook hangt de hulstboom tot heel laag boven het paadje naast de sloot. Wat een rare groeiwijze heeft die! Sommige van de lage twijgen komen van een van de hogere takken. Waar die - aan de achterkant - de grond raken zijn ze vastgegroeid. Daar is al een heel hulstbosje aan het ontstaan.

Het lukt niet meer om het snoeiafval op te ruimen. Het is ook een hele hoop. Klusje voor de maandag.

Als ik met donker de schapen weer binnen haal en de hard voer geef, fluiten de vogels nog volop. Die hebben ook het voorjaar in de bol. Er zal niet lang meer in de groenwal gewerkt kunnen worden. In ieder geval niet aan bomen die moeten blijven leven.

Het rozenlaantje ligt helemaal vol met snoeiafval