Weblog Klaverhof week 11 15-3-2009

Grote bonte specht
Grote bonte specht

Maandag doen we het lekker rustig aan. Veel vogeltjes kijken op het terras. Deze grote bonte specht komt geregeld lang en het lukt nu om hem goed op de foto te krijgen.

Het maaiafval rond de paddenpoel opgeruimd en in de groenwal geborgen. Dinsdag werken en woensdag aan het eind van de middag met Ter bij Allissa en Anthonie op kraamvisite. We hebben om half vier op Eindhoven station afgesproken om daarna met de bus naar Helmond terug te rijden. Mijn trein was keurig op tijd en de bus ook, maar geen Ter... Nog eens goed in de volle bus gekeken. Ik word een beetje vaag aangekeken en de chauffeur rijdt met 2 minuten vertraging toch maar weg. Dan zie ik dat het pas drie uur is... En ik vond al dat het toch wel lang duurt; anderhalf uur van Helmond via Eindhoven naar Helmond. Te vroeg vertrokken dus.

Marciano

Bij Allissa en Anthonie is het gezellig. Ze ziet er nog wel een beetje moe uit. Het is leuk om te zien hoe Anthonie heel zorgzaam naar moeder en kind is. Marciano is een wolk van een baby. Hij heeft heel veel pikzwart haar en relatief ook een donkere huid. Hij is heel stil. 's-Nachts trekt hij het van 12 uur tot en uur of vier, dus er kan nog redelijk geslapen worden. Allissa moet wel oppassen niet te vlug van alles te gaan ondernemen, maar het valt ook niet mee om achterover te zitten.

Bij Allissa en Anthonie

Donderdag weer naar Delft voor een vergadering van de werkgroep voor e-mail innovatie. De plannen zijn in ieder geval goed. Op de heenweg nog even naar het huis van Sven om post op te halen.

Vrijdag buiten verder. Het is weer lekker zonnig weer en de vogels fluiten dat het een lust is. Het voorjaar komt er echt aan. Tijdens de koffie maken we nog foto's van de vogels op het terras. Deze fazantehen is maar schuw en lastig vast te leggen. De kleur is ook niet wat het wezen moet, want de schildpad is toch echt groen als op de rechter foto.

Fazantehen en schildpad

Schildpag en merel

Daarna gaan we de hekjes die Ter van de week heeft gekocht bij Bax nog wat beter neerzetten. We moeten iets bedenken opdat ze ook niet al te lastig weg te halen zijn voor het geval dat we er met de trekker langs moeten. Het terrein wordt er wel wat ontoegankelijker van, want over het hekje stappen valt zelfs voor mij niet mee. Het is wel heel fijn da de schapen ongestoord de hele dag uit de wei kunnen.

Het is ook nog niet gelukt om een goede foto van de staartmezen te maken.

Staartmezen

Er is echt te weinig plaats op de Klaverhof. Deze krokus kon geen ander plekje vinden dan tussen de tegels van het terras door te groeien.

Ter is druk met het opschonen van de boomgaard bij het huis. Dat is door tijdgebrek al weer een aardige woestenij geworden.

We halen een boom weg die tegen de kweepeer aan het groeien was. De kweepeer heeft nu weer de ruimte en staat er mooi bij.

Wie goed kijkt kan ook zien dat er drie stronken van oude, vorig jaar gerooide fruitbomen zijn verwijderd. Twee kon ik er zo met de trekker uittrekken, maar een moest onder de grond afgezaagd worden.

Ik ben druk geweest met het opschonen van de compostkamer. De plaats van de eerste hoop is vrij gemaakt van bramen en ik heb met Selwyn een fundatie gelegd voor de muurtjes die er moeten komen om het compostgebeuren wat netter te krijgen. De uurtjes komen aan de binnenkant van deze tegels, zodat die nog 25 cm uitsteken buiten de muur. Dan kunnen we tot op de tegels maaien om het onkruid te beteugelen. Wellicht kunnen we hier ooit weer een net graspaadje rondom krijgen.

Voor Jonathan is dit een logische plek om huiswerk te maken... Je kunt dan meteen de nieuwe kippen in de gaten houden. Ze zijn na de eerste dagen van de leg geraakt. Dat was al voordat ze zo schrokken van mijn maaiactie naast hun behuizing.


De vierde composthoop is nu degene om compost van te halen. Er is inmiddels een flinke boom op gegroeid. Die hebben we een stukje uitgegraven en met de trekker uit de grond getrokken. De compost is hier heel mooi. Als dat gebruikt is gaan we ook hier een muurtje maken. Misschien wel elk jaar een.