Weblog Klaverhof week 12 22-3-2009

Maandag naar de tandarts in Hellevoetsluis. Als ik thuis kom eerst een tijdje bij de buren gezeten. Die moeten een nieuwe EPN en geluidsberekening inleveren omdat ze niet helemaal conform het plan hebben gebouwd. Ze hebben ook al erg vaak controle gehad. Waar hebben we het aan te danken dat wij bijna niet bezocht worden?

Selwyn heeft een beter hek gemaakt om de schapen bij de hoge wei tegen te houden. Het kastanjehouten paaltjeshek is wel fraai, maar niet zo handig als je er steeds met de trekker door moet... Deze kan bijna helemaal weggehaald worden en het rechter klaphekje is wel gemakkelijk voor voetgangers.

Vrijdag weer heel mooi weer. Ik ben op Ter's computer aan het werk als ik ineens de schapen bij het huis zie staan. Aan de verkeerde kant van de afscheiding dus... maar waar zijn ze langs gegaan? Buiten met Fransje en Frank nog wat kliefwerk gedaan en koffie gedronken. 's-Middags met Linde bij de buren gekeken hoe de matte finish van de vloer gelukt is. Ziet er fraai uit. Nog een paar dagen laten uitharden en dan kan er weer verder gewerkt worden aan het huis... Zaterdag buiten gewerkt. De houtoogst van dit jaar opgeruimd. Een deel moest nog klein gezaagd worden. De stapels bij het huis zijn nu wel weer helemaal vol. Een deel ligt het dubbel, hetgeen de droging niet echt ten goede komt. Pleun en Ron moeten maar flink doorstoken om weer een gat te branden in de houtvoorraad. Linde vernieuwt de kruidenplantjes in de vakken op het terras.

De schapen staan nu geregeld aan de verkeerde kant van het hek. Toen ik met de houtstapel bezig was, heb ik gezien dat ze de weg achterom de dijk hebben gevonden. Daarom op zondag in de weer om van gaas een extra stuk hek te maken. Aan de ene kant sluit het aan op de bramen en rozen van de dijk en aan de andere kant op het hek om de wei van de buren. Daar moet nog een hekje komen dat open kan om te kunnen maaien. Selwyn heeft er lol in om die te maken, dus dat mag hij doen.

Daarna komen ze helaas nog aan de andere kant. Ook het paadje over de dijk weten ze te vinden. Daar moet dus ook nog een hekje komen, anders gaan de kruidenplantjes op het terras niet groot genoeg worden om voor het eten te gebruiken...

Aan het eind van de middag gaan we Jolien en Erik Paul voor zijn verjaardag van maandag. 's-Avonds is het de beurt van Leander. Linde moet plots op maandag werken, dus dan maar vandaag pakjes doen. Selwyn komt ook nog laat thuis van zijn dagje vrijwilligers werk in theater de Flint in Amersfoort. Hij is logeren bij Cindy om een paar oude maatjes van Les Miserables, die nu voor High School Musical werken, te verrassen. Er blijkt een foutje in de planning geslopen te zijn en zo kan hij zelfs nog een dagje betaald voor de Flint werken en een dag voor Stage Entertainment. Eind van het liedje is dat hij thuis komt met een oproepcontract voor Stage Entertainment tbv High School Musical en Joseph. Zo is vrijwilligerswerk wel leuk...