Weblog Klaverhof week 14 5-4-2009

Boekenkast

Verder verzagen we van twee sets boekenkastplanken van Ikea tot acht planken voor het tussenstuk van de boekenkast in de huiskamer. Aan de onderste een plintje lijmen. De meiden hebben enkele tientallen plankdragers uit de afvalbak bij Ikea gehaald. Per zakje 1 euro, dus dat is te doen. Links en rechts een afwerklat om de ruimte te vullen en het lijkt wel of de kast op maat gemaakt is. Toch zijn het gewoon twee oude kasten uit Leanders kamer in Hellevoet, met 21 euro nieuwe aanvulling. Dat kan slechter.

Maandag brengen we eerst een laatste vracht hooi naar het groencompostbedrijf en leveren de aanhangwagen keurig voor het middaguur weer in.

Vogeldrinkbak

We installeren de vogeldrinkbak in de voortuin en ruimen een heleboel rommel op. Alles wat nu gedaan wordt hoeven we volgend weekeind niet te doen ter voorbereiding van het verjaardagsfeest van Ter. Het Vogelnest staat door de opruim en veegactie van Linde weer keurig bij. Zitje ervoor en een vuurkorf voor het geval het slecht weer is volgende week en er is weer een plaats voor een paar gasten om lekker rustig en droog wat bij te kletsen.

Naast het Vogelnest Voor het Vogelnest
De verlichting bij de voordeur is klaar.

Ik houd me nog bezig met het afmaken van de bovenafwerking van de voordeur met bijbehorende verlichting. Als nu de bewegingssensor nog fatsoenlijk zou werken was het helemaal top.

Donderdag komt Merel als verrassing voor het feest een paar dagen vroeger uit Canada. Ze heeft zich echter vergist in het vluchtschema en Linde dreigt al op Schiphol te staan wachten als ze vertrekt uit Reykjavik. Omdat ze Linde en mij niet mobiel kan bereiken, moet ze van ellende Ter op de vaste lijn bellen met de vraag om aan Linde door te geven dat het een paar uur later wordt. Pech, verrassing foetsie en later blijkt voor de paar telefoontjes van nog geen 10 minuten bijna 100 dollar in rekening gebracht te zijn. Je zou toch zeggen dat ze op IJsland inmiddels geld genoeg van ons hebben...

Vrijdag is Linde jarig, maar staat ook in het teken van de voorbereidingen voor het feest van de verjaardag van Terry. Ik ben nog druk met het aanpassen van de hekjes voor de schapen. Ik zet de kastanjehouten hekjes over de dammetjes en timmer wat vloerplanken van het oude huisje als aanvulling op het wegneembare hek dat Selwyn heeft gemaakt. Zo kunnen ze op het gehele middenterrein vrij lopen. Nu maar kijken of ze niet weer een plek vinden om te ontsnappen.

Linde en Merel komen halverwege de dag. En dan zijn er nog heel veel boodschappen te doen. Pompoensoep en brandnetelsoep maken. Ik ga met Merel naar het bierparadijs. Daar is een promotiebarretje van Chimay en we hebben een aardig gesprek met de bar-mevrouw, een Belgische mijnheer en een Portugese vrachtautochauffeur. Die laatste spreek veel talen, maar wel heel beperkt... Merel mag met haar Spaans intermediair spelen. Ivm de festiviteiten laden we een record aantal kratten bier in. En nog wijn en whisky, dus de nota moeten we maar gauw vergeten. Het blijft steeds weer een leuke winkel om wat te struinen en wat bijzondere soorten te verzamelen. Daarna nog naar een tuincentrum en dan worden we gebeld door Linde dat we een kwartier geleden bij Erik Paul en Jolien hadden moeten zijn voor onze dinerafspraak ter gelegenheid van de verjaardag van Linde. Oeps... helemaal niet meer aan gedacht. Gauw naar huis, uitladen en naar Rijsbergen. We bellen dat we een half uurtje later komen en kunnen daarom toch nog gezellig op het terras in de zon een aperitiefje nemen. We eten bij de gezusters Pellens in Rijsbergen. Erg aan te raden. En weer eens met alle kinderen. Hoe vaak kan dat als er één in Canada woont? Goede actie van Linde.

Zaterdag zijn de dames druk met hapjes voor te bereiden en de laatste dingen klaar te zetten. Ik maak nog de goot voor, het dak van het Vogelnest en de achterste helft van het dak van het koelhuis schoon. Vooral het laatste is hard nodig. Het lekt in de overkapping omdat het regenwater niet meer fatsoenlijk weg kan lopen. Dan kan je er op wachten of de panlatten gaan rotten omdat ze te vaak nat worden. Er komt een enorme berg mos van af. Als Anita en Jan als eerste feestgasten aankomen, blijkt dat we dat misschien beter aan een bloemist hadden kunnen verkopen als aankleding voor paasstukjes... Tom komt laat in de middag met zijn collega's Herman en William van de Wilgenweard aan. Die hebben de Ronde van Vlaanderen (140 km) gereden. Ze hebben het gered maar zijn wel aardig gesloopt. De ronde-informatie geeft 16 stijgingen aan, maar feitelijk loopt het parcours bijna nergens vlak. En van de nodige kasseienstroken moet je ook maar houden. Tom had zijn mountainbike mee met vering en dat maakt het wel wat comfortabeler dan met de racefiets. De ambiance met 17000 deelnemers (in 2008) maakt het wel tot een geweldig feest.
We maken de vuurschaal aan die Linde voor haar verjaardag heeft gekregen. Werkt heel goed en meerdere mensen zitten tot laat buiten op het terras bij het vuur. Binnen is het wel weer warm, maar als we het keukenraam open zetten en de ventilatie op maximum is het net te harden (23°).

Zondag komt er vooral familie uit Ermelo, Nijkerk, maar ook Nardy uit Nijverdal en Jopie en Ben uit Diepenveen. Het lijkt wel of de familie zich concentreert in Gelderland en Overijssel. Wel een hele afstand om te rijden. Het is mooier weer dan zaterdag en we kunnen heerlijk de hele middag op het terras zitten. De buren komen 's-morgens eerst vlug koffie drinken. Wendy en Marcel moeten nog van alles doen, maar komen later in de middag weer. Ze zijn er koud of Wendy moet al weer weg, omdat haar volgende afspraak vroeger is dan verwacht. Pech, maar dat moeten we later nog maar eens inhalen. 's-Avonds nog met Merel gekeken naar de planning van de eerste tourdagen op de Veluwe. We kijken terug op een uitermate geslaagd weekeind. Ook al kon ze zondag al niet veel meer zeggen, Ter heeft ervan genoten en daar was het om te doen. Allemaal heel erg bedankt voor jullie komst.