Weblog Klaverhof week 18 3-5-2009

Merel heeft zaterdag haar Canadezen uitgezwaaid op Schiphol en is deze week op de Klaverhof. Er is genoeg buitenwerk te doen en we moeten de lammetjes een beetje in de gaten houden. Run drinkt nu goed bij zijn moeder, maar het valt niet mee om ze een beetje makker te krijgen. Van nature lopen ze steevast voor je weg. Als je er eindelijk een te pakken hebt, dan valt het tegenstribbelen wel mee, maar zodra je ze neerzet zijn ze er van door.

De lammetjes bij de stapel kastanje weipalen. Alle moeders met hun kinderen.

Ter en Linde moeten nog diverse gekregen planten in de grond zetten en maken van de nood een deugd door een begin te maken met een tuintje langs de vijver van Frank. We plannen ook nog welke bomen hier in het najaar weggehaald moeten worden. Nu maar hopen dat het tuintje dan een beetje intact gehouden kan worden. Het gemakkelijkste is om de bomen in de vijver te laten vallen en dan op een andere plek er uit te trekken. De originele plek om de uitgewaterde bomen naar de raamzaag te trekken is niet meer bruikbaar, want daar is nu net het nieuwe tuintje gemaakt... Op de steen heeft Ter mos gelegd dat van het dak van het koelhuis gekomen is. Voor de steen staat de hosta van Cindy.

 

Het water in de paddenpoel is weer wat gezakt en ik kan nu de meeste boompjes die te ver van de kant stonden wel wegknippen. De paddenpoel is weer helemaal klaar volgens het groenplan.

Tuintje bij de vijver
De paddenpoel is geheel geschoond van boompjes De paddenpoel is geheel geschoond van boompjes
Weideomlooppad weer gemaaid

Tot slot van deze week hebben we het paadje naast de wei van de buren weer eens gemaaid, want het gras begon al weer aardig te groeien daar. En met het gras de bramen en de brandnetels. Nu ziet het er weer een beetje toonbaar uit en krijgen de rododendrons wat meer ruimte om te groeien.

Klik om te vergroten

Deze daslook groeit naast de werkplaats.