Weblog Klaverhof week 19 10-5-2009

Langs het rozenlaantje bloeit de look-zonder-look uitbundig. In de tuin voor en naast het Vogelnest groeit ook weer de wilde hyacint. Daar heb ik dit jaar geen fatsoenlijke foto van weten te maken.

Look-zonder-look. Klik voor een vergroting.

Maandag verder met het balkon. De vierde balkonpaal is nu ook af en nu kunnen de tussenstukken gemaakt worden. Door ze van restantstukken van gordingen te maken, kan ik stukken uitzoeken die dezelfde dwarskromming hebben als de kantbalk waar ze tegen aan moeten komen. Dat lukt goed. Door de andere kant die tegen de paal aan komt vlak te zagen kan het allemaal mooi pas en stevig worden. Spannend is of ze wel vertikaal zijn. Dat is wel nodig, want de bovenkant moet op de juiste plaats zitten waar de bovenbalk van de balustrade komt. De eerste moet een paar mm om. Dat is op te lossen door het tussenstuk iets taps te zagen. Aan de onderkant moet er een mm af. De tweede zit meteen goed, maar de derde moet 2-3 cm om. Nu moet er bijna 6 mm af aan de onderkant en het is de vraag of de draadeinden die hoek wel willen maken. Zo heel flexibel zijn M12 mm RVS draadeinden nu ook weer niet... Bovendien blijken de palen ook allemaal iets getordeerd te zijn. Ook dat is op te lossen door de tussenblokken dubbel scheef te zagen, maar het passen van de draadeinden wordt nu ook dubbel spannend. Dat wordt wellicht grotere gaten boren. De eerste moet nog gemonteerd, dus ik weet nog niet hoe dat gaat lukken.

Bloeiende rabarber

In het weekeind ook nog foto's gemaakt van de bloeiende rabarber in de moestuin van de buren. Op de tweede dag van mei opeens heel veel meikevers en de rabarber vinden ze blijkbaar een fijne plek. Zie ook een kever in detail.

Vier meikevers bij elkaar in de rabarber

Vrijdag en zaterdag zijn Ter en ik aan het werk in het oude huis in Hellevoetsluis. We komen ver met de badkamer. Ter doet het schilderwerk en ik maak een nieuw paneel om de leidingkoker af te werken. Verder nog wat aftimmering van de trap in orde gemaakt. Die kan nu de volgende keer geschilderd worden. Zondag naar de verjaardag van Tom. Met de auto, want er moet nogal wat gereedschap mee. Tom is een kast voor in de gang aan het maken en heeft voor een lijmklus heel wat lijmtangen nodig. Hij heeft er maar één. Ik neem vier lange van een meter en vier kleine mee. We lijmen de bovenplaat van de kast in elkaar van 60 latjes. Je moet het maar bedenken... De huiskamer was net opgepoetst voor het verjaardagsbezoek en wij maker er weer een werkplaats van. Arme Nardy. De perstijd is echter maar een uur en het blijkt aardig gelukt. Wel nog een beste klus om het blad mooi vlak te schuren. Eerst maar met de bandschuurmachine en dan met de vlakschuurmachine voor een mooie afwerking. Ik ben benieuwd. Ter rijdt gelukkig naar huis, want het is toch een heel stuk. Geef mij de trein maar.