Weblog Klaverhof week 21 24-5-2009

Woensdag een echte reisdag. Eerst naar Hellevoetsluis voor de tandarts. Daar ben ik al om 8:15, dus veel te vroeg. In de wachtkamer aan de website zitten weken en meteen de laptop weer opladen voor de terugreis. Daarna naar Helmond ivm het afscheid van twee collega's wier contract tgv de crisis niet verlengd zijn. Vervolgens naar Etten-Leur voor in informatie en brainstorm avond van de gemeente of de leefbaarheid in het buitengebied. Linde komt ook direct uit haar werk in Almere en Wendy is er ook. We maken kennis met de mensen die aan ons tafeltje komen zitten. De familie Donkers Van de Moerdijkse Postbaan nr 16 en wij wonen op 18-b... Nooit gezien. Ze wonen er ook pas 25 jaar. Het is eigenlijk te gek. Na afloop staan we nog een tijdje met Van Oers van de gemeente te praten. Dat geeft weer heel andere inzichten in wat er zoal speelt bij het plannen van de ontwikkelingen in de gemeente.

Paddenpoel met waterlelie

De waterlelie in de paddenpoel begint te komen.

Gele lis in het talud van de paddenpoel.

En dit jaar staan er veel gele lissen in het talud.

Donderdag eerst de website bijgewerkt. Ik heb nu eindelijk pagina van week 16, de tweede wandelweek af. Daar zijn denk ik wel tien uur in gaan zitten. Daarna de stukken van de balustrade van het balkon in de impregneerolie gezet en een kleurmonster geverfd. Dit hout is geïmpregneerd en is nieuw al donkergrijs. Heel anders dan blank grenen. Daarna bij de buren gaan kijken hoe het met de sloperij staat. Wendy meldde woensdag dat de containers er al staan. Er is nog niet veel actie. Wel bezoek en er worden lekkere pizza's gemaakt voor de slopers die 's-avonds gaan komen. Selwyn belt dat hij vrijkaarten te vergeven heeft voor de middagvoorstelling van zaterdag van Joseph in Venlo. Of we ook Marcel en Wendy willen uitnodigen. Die kunnen helaas niet, dus gaan we met zijn drieën, want ik wil de voorstelling best nog een keer zien. Na het eten wil Ter ook graag gaan helpen bij de buren. Het is al best laat, maar we zijn toch nog wel op tijd om te helpen het huis leeg te ruimen en alle spullen op de zolder van het nieuwe huis op te bergen. Daarna met zijn vieren een kroonluchter gesloopt om alle delen in de vaatwasser schoon te maken. Drankje erbij en we zijn pas om half twee thuis. Heel gezellig.

De verf op het hout voor de balustrade blijkt goed uit te pakken. De verf is toch dekkender dan je in eerste instantie denkt. Daarom vrijdag alle delen geschilderd en in de zon te drogen gelegd. Verder vooral boodschappen gedaan. Met Linde naar Doors in Breda om een alternatief voor haar vouwdeuren te bekijken. Compleet, maar zelf te monteren ruim 1400 euro... Het systeem los 540 euro voor twee deuren. Mooi, vast prima werkend en heeft alle nadelen van de scharnieren van onze slaapkamer niet, maar wel heel erg duur. Verder naar De Regt om de draadkop voor de bosmaaier op te halen en naar Bax in Terheyden voor eiken delen voor de bovenkant van de balustrade en twee planken van de bedkast van Linde. Verder een beetje lui geweest en de maaikop op de bosmaaier uitgeprobeerd. Hij doet het prima. Vroeg naar bed. Zaterdag een tweede laag op het hout voor de balustrade gedaan en een paar TNO klusjes en dan is het al weer tijd om naar Venlo te gaan. Het is al weer prachtig weer en we zijn goed op tijd. Als we even bij de Maasboulevard gaan kijken treffen we Selwyn achter het theater met een paar collega's aan. Even staan praten en dan onze stoelen opgezocht. Selwyn had gewaarschuwd voor het volume, maar dat valt alleszins mee. Ik vind dat beter dan in Breda. Misschien lag dat daar toch aan de plaats helemaal bovenin. Het Maaspoort theater is heel de moeite waard en we hebben een fantastische voorstelling. Emotioneel en echt kippenvel. Na afloop laten we Freek ons programmaboekje signeren met dank voor de fijne voorstelling. Als Selwyn klaar is met het klaarzetten voor de spullen voor de avondvoorstelling gaan we met zijn vieren eten in Happy Wok bij het station. Het blijkt dat hij door afwezigheid van een van de zoons ook een paar keer op het toneel heeft gestaan om te figureren. We eten in een rustige sfeer en het eten is echt lekker. Zeer aan te bevelen voor wie eens in Venlo een etentje moet regelen.

Zondag het overige houtwerk voor de balustrade in de impregneerolie gezet. De kleine plankjes dragen de glasplaten en hebben een uitgefreesde kamer voor de RVS sluitplaat en de moeren waarmee de paaltjes zijn vastgezet. Daarboven komt een van de smalle latten tussen de naast elkaar gelegen glasplaten te zitten. Met de brede latten vormen de sponning en komen voor op de paaltjes.

 

 

Verder de eik op de hoek met de buren aan de voorkant ontdaan van klimop. Het schijnt toch wel slecht voor een boom te zijn op den duur en deze eik hangt naar het huis over. Zie moeten we maar een tijdje in conditie zien te houden. Met de lange ladder en een paar stappen klimmen kan ik net de bovenste ranken er uit trekken. Alles bij elkaar is het wel een trekker lading vol met klimop.

Berg met gerooide klimop.