Weblog Klaverhof week 23 7-6-2009

Vandaag, maandag eindelijk de cyclomaaier gerepareerd. En dat ging nog redelijk voorspoedig. Alle vier lagerdelen gingen vrij gemakkelijk van de as en uit het huis. Nieuwe lagers er in tikken en de machine uitgeprobeerd op een strookje bij de ingang van de alternatieve schapenwei en het driehoekje langs de weg voor het huis van de buren. Verder is Mijke op bezoek. Voormalige collega van Selwyn die haar laatste OV dag nuttig besteedt door bij Selwyn in Etten te komen kijken.

Door de week inventariseren we samen de spullen die Ter voor haar depot van kraamzorgspullen heeft gekregen... Dat is nog een heel gedoe met wisselende verpakkingen en allerlei maatverschillen.

Overzicht van een van de twee hallen Keuring
Mooi schaap maar wel erg groot

Zaterdag eerst met Ter naar Ede Wageningen waar ze een informatiedag voor de kraamzorg heeft. Ik ga door met de bus naar het terrein van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond waar "De dag van het Schaap" gehouden wordt. Heel veel rassen, veel farmacie en bedrijven die stalinrichtingen, hekken en gaas leveren. Ook keuringen, een schapenscherderswedstrijd en oude ambachten. Ik blijk nog steeds te kunnen spinnen, tot vermaak van de standhoudster, die vrijwel alleen dames op bezoek krijgt. Wel leuk om af en toe eens te gaan kijken. Ik krijg nog nuttige informatie over de verplichte, nieuwe elektronische oormerken.

Wat een haar!

Schapenscheren op de oude manier

Als ik ben uitgekeken wordt ik opgehaald door Pleun. We halen Ronny thuis op en rijden dan door naar Marle, waar dochter Annette en vriend Raoul open huis houden in het Spookhuis aan de Marledijk 25. Die zijn flink ver met de complete renovatie. En ze hebben eer van hun werk, want het is mooi geworden. Op detailniveau is de afwerking wel wat minder dan bij ons, maar nieuw is altijd gemakkelijker dan verbouwen en ze hebben waar mogelijk ook nog originele zaken laten zitten. De indeling is heel ruim en passend bij hun tweepersoonshuishouden. Het uitzicht over de IJssel aan de voorkant en de rand van de Veluwe aan de andere kant is prachtig. Het landschap is heel open en geheel anders dan de beslotenheid van de Klaverhof. Ik ben onder de indruk van de gezellige welkomstmap van het buurtschap Marle voor nieuwe bewoners, met fotootjes en een informatiepagina van alle 74 bewoners van het buurtschap. Dat is nu precies wat we missen in Etten en waar we het op de brainstormavond met de gemeente vorige week over hebben gehad. Klusje?

Zondag naar Hellevoetsluis om nog wat klusjes te doen. Eerst naar Jan en Anita voor een verlaat verjaardagsbezoek en dan aan het werk. De badkamer is nu bijna klaar en in de huiskamer moet alleen nog een gordijn opgehangen worden. Ter is begonnen met de laatste schilderwerkjes die we willen doen. We hebben nog bezoek van Saskia (de dochter van Herman van nummer 14 en eerste bewoonster van De Steiger) en Leo. Zij willen ons huis graag kopen en ze neemt de gelegenheid waar om het huis aan Leo te laten zien. Wie weet wordt dat wat. Het zou best leuk zijn, maar ze moeten er goed over nadenken, want er is wel nog groot onderhoud nodig. De kozijnen en de keuken zijn echt aan vervanging toe. Verder de gebruikelijke dingen als vloerbedekking en stoffering. We gaan het zien. Tijdens het klussen krijg ik opeens en zonder duidelijke oorzaak last van pijn onder in mijn rug. Op weg naar huis gaan we nog even langs Monica en Gerard. Monica is met Mira uit in Rotterdam en Gerard moet net weg naar Mira voor een spannend nieuwtje. Wat zou dat zijn?