Weblog Klaverhof week 25 21-6-2009

Maandag wordt het glas gebracht voor het balkon. Dat wil de chauffeur niet helpen boven te brengen en waarom zou hij ook. We zetten het tegen de gevel onder het keukenraam. Ik ga bij Frank de zuignappen lenen en breng de platen met Leander naar boven. Dinsdagavond na het werk passen. Eerst een driehoek proberen. Die past dus niet. Ik krijg hem net niet op het steuntje bij de paal getild. Naar de glasmaat turen helpt niet echt. Het is niet aan de maat, maar het verschil is zo klein dat dat niet zou mogen uitmaken. Later blijkt dat ik het zelf wel goed gemeten heb, maar de kleinste lengte aan de bovenkant heb ik langs de bovenbalk gemeten en het glas komt een cm in de sponning. Bij de dakhelling van 45° is die bovenkant dus ook een cm te lang. Verder blijkt bij nadere inspectie dat bij twee van de vijf stukken de onderkant die in het zicht zit net te weinig geslepen is. Daar moet dus nog wat afgeslepen worden. Kunnen ze ook van de verkeerde lange, schuine zijde ook wat afslijpen.

Woensdag treinmaatje Lucia en vriend Jacques uitgenodigd voor mijn verjaardag in het weekeind. Ze willen wel maar kunnen niet. Jammer, volgende keer beter. 's-Avonds twee notencakes gebakken. Stukjes voor Lucia en collega Jan apart gehouden om in de trein te geven voor bij de koffie.

Donderdag Mermans gebeld over het glas. Ik mag het terugbrengen om afgeslepen te worden. Waarschijnlijk kan dat wel onder coulance. Heb ik eens mazzel! 's-Avonds weer naar de danstest. Nu moet Leander danspartner zijn voor twee medecursisten. Omdat Ter zondag nog moest werken en dus niet mee kon, wil ze nu wel graag. Ik rijd vanuit mijn werk meteen door naar Roosendaal. Mijn verjaardagsdiner bestaat dus uit boterhammen eten uit een bakje in de trein.

Vrijdagmorgen rijd ik met Ter mee om de glasplaten naar Mermans te brengen. Dan weer met de bus terug naar huis.

Is die binnenband niet veel te klein?

Ook eindelijk een nieuwe binnenband gehaald en gemonteerd. Om elke keer dat je de maaier pakt eerst zo'n worstbandje op te moeten pompen word je echt niet vrolijk van. Ik heb wel het idee dat de maat op de binnenband niet klopt, want die is toch wel veel kleiner dan de buitenband. Het blijkt echter toch goed te gaan.

Zaterdag vooral het feestje van zondag voorbereiden, maar ook het glas halen en samen met Linde monteren. Nu past alles wel.

De lage wei gemaaid. Dat ging nog niet zonder slag of stoot. Hier pakte de maaier in de grond en stond ineens recht op.

Cyclomaaier in de stress

De aandrijfas is uitelkaar getrokken en de delen slingeren wild in het rond. Bij de ophanging is er nog wat aan de bovenplaat verpest, maar dat mag geen naam hebben. Gereedschap halen en de bovenkap losschroeven zorgt er voor dat de machine weer in gebruiksstand gekanteld kan worden. Daarna geen problemen meer gehad. Verder nog eens naar de zitmaaier kijken en het probleem gevonden. Selwyn had het goede idee. Kortsluiting door een blote kabel van de bediening van de elektromagnetische koppeling. Die heeft tegen een V-snaar aangelopen. Hij doet het weer maar na een schoonmaakactie heb ik weer problemen met de snaar van het maaidek. Die is half kapot en moet nodig vernieuwd. Door de draairichting om te keren gaat het nog even en kunnen we weer maaien als we nieuwe zekeringen hebben.

Get balkon is nu echt klaar En zo ziet het er van buiten uit
Thee drinken op het balkon

Zaterdagavond meteen het balkon maar in gebruik genomen. Om elf uur in het donker een kopje thee drinken voordat we naar bed gaan.

 

Zondag verjaardagsvisite. We kunnen heerlijk buiten zitten. Jari en Johanna komen 's-morgens en Frank, Marja en Gaia ook. Ronny en Pleun komen wat later en 's-middags zijn Anita, Jan en Brittany er en ook Jopie en Ben. Die blijven allemaal eten. Het is erg gezellig.