Weblog Klaverhof week 28 12-7-2009

Maandag naar John de Regt om het persen van het hooi te betalen. Met 90 euro valt dat erg mee. Hij rond ook altijd naar beneden af. Zeker nu niet echt bij logisch, want hij zaagt ook nog een stuk 22 mm staf af om een verloren onderdeel van de schudder opnieuw te kunnen maken. Ik bedenk me dat ik maar een notencake voor ze moet bakken voor de koffietafel. Daarna met Ter het oud ijzer uitzoeken dat ze uit de oude werkplaats heeft geruimd. Ik leg weer veel terug waar ik (nog) geen afscheid van kan nemen, maar vlak voor sluitingstijd brengen we nog net een auto vol weg bij de milieustraat. Daarna scharnieren bestellen voor de slaapkamerkasten van Linde en nieuwe beits halen voor de vlonders. Dat wordt zoveel gekocht de laatste tijd dat de Hubo het maar in voorraad heeft genomen! Ik hoop voor hem dat hij met de twee laatste blikken niet blijft zitten. Daarna verder met het wandje in de slaapkamer. Het frame krijg ik mooi in elkaar en we halen gipsplaten bij de Praxis. Die gaan er ook nog op. Nog een laatste strookje van 16 cm. Dan de deur afhangen. Misschien moet ik maar eens kijken of een klapdeurscharnier niet werkt...

Dat gaat dus niet, want die zijn te dik. Dat had ik eerder moeten bedenken en het wandje een paar mm verder weg moeten zetten. Vrijdag wel weer veel aan het werk en zaterdagmiddag naar oma. Dan verder met de slaapkamer. De deur met een pianoscharnier afgehangen en voor het driehoekje boven de deur een frame gemaakt en met gips dichtgezet. De deur is nog blauw van de beschermfolie. Het deurkruk moet er nog op, maar die is weer eens nergens te vinden in de zooi... Ook moet er nog een manier bedacht worden om het gesloten te houde.

Zondag naar Tom. We hebben vrijdag een zitzak voor de baby besteld en die werd zaterdag al gebracht. Snelle internethandel. Die maar meteen gebracht. We hebben onszelf verwend met een eerste klas kaartje. Wel rustig in de trein en met stroomvoorziening voor de laptop. Nadeel is wel dat je weinig aanspraak hebt...Met de trein van 7:40 zijn we om kwart over 11 bij Tom en Nardy. Het gaat allemaal goed met de baby.

En er is weer nieuws van het huizenfront en we rijden langs twee huizen die ze op het oog hebben. Een modern met plat dak en in een rij. De ander twee onder een kap met meer ruimte, meer grond en goedkoper. Eerst maar eens kijken naar de staat, want het is wel ouder (1985 / 2001).

's-Middags een flink stuk gelopen langs kasteel 't Heerde?. Dat gaat Nardy nog goed af en ook kleine Kai loopt braaf mee.