Weblog Klaverhof week 29 19-7-2009

Eindstoppen voor de rail van de andere drie kasten gehaald en een sluitinkje voor de laatste deur. Ook zijn de hangrollen voor de kasten van Linde toevallig binnen. Kan die ook weer verder. De sluiting blijkt niet te werken. Notencake gebakken voor de loonwerker. Bramen die over de paden groeien weggehaald, want je haalt je open bij het maaien van het gras. Je snapt het niet, maar de schapen vinden het een tractatie.

Dinsdag eerst naar John de Regt om een Klaverhofse notencake te brengen voor het personeel voor bij de koffie. Van een tevreden klant... Steeds de prijs naar beneden afronden, daar mag best ook wel wat tegenover staan. Dan met de trein naar het Norbertus college in Roosendaal, de school van Leander, voor de laatste ouderbespreking van dit schooljaar. Zijn cijfers zouden bekend moeten zijn, want die moet hij zelf om half negen ophalen. Hij zou nog thuis komen uit Brielle, maar 's-morgens geen Leander te zien in bed... Misschien gaat hij direct naar school. Hij blijkt het niet gered te hebben ondanks de extra investering van de laatste weken. Hij moest een 4 en vier 5-en ophalen tot maximaal een 4 en een 5. Het blijkt twee keer 4 en een 5 te zijn geworden. Naar Havo is geen optie en het nog een keer over doen vindt niemand wat en hij zelf ook niet, denken we. Eerst maar eens een tijdje gaan werken om te kijken of dat wat is. Misschien komt hij alsnog tot de conclusie dat hij beter af is met een opleiding en meer zicht op hoger gekwalificeerd werk. Kan hij het altijd nog op het volwassenenonderwijs proberen. De hele dag verder met een akelig gevoel rond gelopen. Het voelt erg als een nederlaag. Weer een kind zonder opleiding afgemaakt te hebben. Maria Montessori ging ervan uit dat een kind altijd nieuws- en leergierig is. Ik heb er nog niet veel van gezien. Je kiest ergens voor en blijft er het beste van hopen. Vaak tegen beter weten in. En dat de vrijheid thuis gewaardeerd wordt en een prettiger leefklimaat oplevert, is ook niet veel van te merken.

Van de rest van de week geen foto's en ik kan nu ook helemaal niet meer bedenken wat er gedaan is. Gewoon een akelige week. Pieter Smit de ambulant begeleider van Leander geeft nog wel wat opties door voor begeleid wonen, werken en leren, maar we zijn nog te moe om er naar te kijken.