Weblog Klaverhof week 25 26-06-2005

 

Stand per week 25. Fundatie uitgemeten en de paaltjes met de laser precies op diepte er in getikt.

Deze week begon al op donderdag-avond met de toneelvoorstelling van de schoolklas van Jonathan. Vrije school groep 7 en dan een Midzomernachtsdroom van Shakespeare opvoeren. Ter is donderdagmiddag voor een kleine week eruit. Met Jopie naar Vlieland en daarna naar Tom en zus Ronnie. Met Selwyn Leander van school gehaald in Spijkenisse en direct door naar de Klaverhof. In afwachting van de uitvoering eerst nog een paar kruiwagens puin geruimd naast het Vogelnest en vanaf zeven uur de voorbereidingen en de uitvoering bekeken. Een kleine honderd toeschouwers en spelers hebben nog alle ruimte in de tuin. 's Middags had ik bij de Makro de defecte camera ingeleverd en kon zowaar meteen een andere meekrijgen. Die kon meteen flink aan het werk. Leander en ik hebben met 114 foto's de toeschouwers en de verrichtingen van de kinders vastgelegd.

Vrijdag met Selwyn de laatste keer de tijdschriften rondgebracht en daarna Leander weer op school opgehaald en door. Het is niet te harden zo warm en we doen dus niet veel meer dan in de schaduw zitten en koude drankjes innemen.

Zaterdag was het beter te doen en hebben Selwyn en ik de fundatie uitgemeten en zijn we begonnen met de paaltjes voor de bekisting te maken. De door boktor aangevreten ribben van het dak opgehaald en de zaag klaargezet om er paaltjes van te maken. Je hebt daar uiteraard een tekening voor nodig en die lag helaas nog thuis. Dus toch maar even op en neer. Onderweg maak ik me erg zorgen of Selwyn niet alvast aan het zagen gaat, want goed geinstrueerd is hij niet en de zaag is nog erg scherp... Thuis als een speer gebeld om te vragen dat nog even uit te stellen. Spullen ingeladen alsmede de 16 dozen met boeken die al ingepakt op de gang in de weg stonden. Nog even met Lies een expresso gedronken en daarna weer terug.

We zetten de voorste hoeken uit en de achterste op basis van de lengte van het huis en de berekende diagonaal. Als controle moeten de achterste punten nu ook op een afstand van elkaar staan die overeenkomt met de diepte van het huis. Het scheelt 5 mm, dus daar zijn we voor de fundatie tevreden mee.

Selwyn had inmiddels alle spijkers uit de ribben gehaald en ging de paaltjes zagen en ik erin slaan. Om de bovenkant overal op de juiste hoogte te brengen hebben we de verlengtafel van de zaag nauwkeurig waterpas gesteld. Daarbij bleek de waterpas van de laser niet echt waterpas te zijn. Met een lange waterpas van Frank ging dat beter en vervolgens de laser op het plateau gedraaid naar het paaltje dat er in moet en dan intikken totdat de straal op de rand schijnt. Nu maar hopen dat de laser wel evenwijdig met het magnetische ondervlak straalt, anders is de fundatie straks een zeer afgeknotte kegel ipv een vlak... Heel veel zal het niet schelen en dat vangen we wel op met de voegbreedte van het metselwerk.

 

Dat op zondag morgen afgemaakt. Twee paaltjes willen er definitief niet in. De niet verwijderde betonvloer van de voormalige koelkelder zat daar in de weg. Die zullen dus afgeschoord moeten worden een een paatjes naast de betonvloer. Vervolgens overal de fundatiestroken nauwkeuriger op diepte gebracht. Dat moet 20 cm zijn, maar in de praktijk is het aan de randen nogal eens minder en in het midden hier en daar wel 25 cm. Alles dieper dan 23 cm bijgevuld en de rest uitgediept. Zondagmiddag op bezoek bij oma en daar lekker in de schaduw in de tuin gezeten met een groepje patienten en verzorgers. Picnicmandje met drankjes mee en dan is het in een klooster best uit te houden...

Verder nog de paden gemaaid. Dat was de eerste keer dit jaar en hard nodig. Bovendien wordt de grasvoorraad voor Tammy, het paard van de buren was mager en nu heeft ze voorlopig weer te eten.
Om de camera uit te testen nog wat plaatjes op en om het terrein gemaakt.

De achterdeur van Frank

De sloot waar van de winter weer water door moet kunnen...

De paddenpoel is wel erg mooi...

maar hoort volgens het onderhoudscontract zoveel mogelijk vrijgehouden te worden van boomvormers. Dus die paar honderd die er nu staan moeten nog in de loop van het jaar eruit.