Weblog Klaverhof week 30 27-7-2008

Ik hoor naast ons een trekker aan het werk en als ik ga kijken, blijken Marcel en Wendy hun nieuwe gras voor het eerst aan het maaien te zijn zodat de paarden er op kunnen. Ze hebben een bijna nieuwe trekker met een cirkelmaaier, bakje, palletheffer en een cultivator gekocht.

De cirkelmaaier doet het maar matig in het kleefkruid dat op de wei staat. Ik haal mijn cyclomaaier op en daarmee gaat het een eind beter. Wendy gaat er mee aan de slag. Altijd lastig de eerste keer met een machine naast de trekker. Het hek is echter nog helemaal heel!

Later in de week blijkt dat de machine de verkeerde kant op draait voor de messen. Toch lastig een trekker met alleen een Chinese gebruiksaanwijzing. De verkoper is echter op vakantie, dus daar kan even niets aan gedaan worden. Met andere messen moet dat echter gemakkelijk op te lossen zijn.

Als het eenmaal gemaaid is ziet het er weer netjes uit. Nu nog het gras opruimen!

Dinsdag is Linde er ook nog en heeft ze haar slaapkamerraam geschilderd. Als ik nauwkeurig kijk, moet ik helaas vaststellen dat we er eigenlijk net te laat mee zijn. 'T is niet anders.

De volgende actie is het vervolg op de Jacobskruid actie van vorige week. In de boomgaard staat echt veel en helaas eten de schapen het aan hun kant van het hek gewoon op. We moeten er maar van uit gaan dat ze er tegen kunnen. De helft alleen en de helft 's-avonds samen.

Als ik thuis kom heeft Ter de schapen naar de andere wei gebracht. Gewoon kleine Birk oppakken en overbrengen. Daarbij het hek open laten. Dan staan even later alle schapen bij de nieuwe wei.

Daarna heeft ze het oude hooi uit en voor de stal van de schapen weggehaald. Kan het gras weer groeien.

Na het Jacobskruid Marcel en Wendy nog even geholpen met harken van de gemaaide wei. Met een riekje... Weten we weer waarom we graag een grashark wilden hebben. Nu eerst Alpe d'Huez.

Nu liggen ze tenminste ook weer droog onder de dakoverstek te wachten op de laatste bewerking. Einden haaks zagen en in de Valtti Base zetten. Toch niet zo heel milieuvriendelijk spul. Zelfs buiten verga je van de meur. Dat is een klus voor zaterdag, want het is best mooi weer.

Vrijdag eerst wat thuis gewerkt voor TNO. Daarna de planken voor de stal aangepakt. Ze zijn in het midden meer gezwollen door het vocht dan aan het einde, dus de zijkanten kunnen niet met de cirkelzaag glad worden gemaakt. Daarom maar met de motorschaaf bewerkt en de hoeken met de hand geschaafd. Half zes klaar.

Daarna uit alle planken een sponning gezaagd om ze overnaads te kunnen verwerken. Met het licht van de buitenlamp lukt dat ook nog als het al donker is. Waar kan je tot half twaalf 's-nachts doorzagen buiten zonder burenruzie...

Bjørn heeft erg veel belangstelling voor de poes, maar die is heel voorzichtig en loopt meestal weg

 

Cindy komt zo maar eens op bezoek met de twee kleintjes.

Dit zien we hier niet zoveel meer.

Bjørn kan ernstig kijken.

Maar meestal is hij heel vrolijk.

En dan moet Erik ineens iets toonbaars aan. Cindy heeft een verrassing voor Erik. Uitje in Breda's Chasseetheater naar Ciske de Rat. Ze laten de kinderen bij ons achter. Echt een feest. Meteen fleuren bij de buren met het minivolkje...

Terwijl Bjørn op het terras speelt,

En dan moet hij ook het huis verkennen, want dat ziet er spannend uit! De achterdeur...

heeft Gaia meer oog voor Kaelynn.

Het is ook echt een liefje niet?

Een doorkijkje langs de eettafel naar de keuken.

Waar inmiddels wordt uitgebouwd. De broodkast is al verplaatst, maar de ramen moeten nog uit de oude buitenmuur naar het nieuwe stuk verplaatst worden.

En van buiten over de vijver gezien, ziet de keuken er zo uit. Het voormalige douaniershokje van de Drie Hoefijzers Brouwerij vormt het voornaamste gevelelement.

Maar Bjørn krijgt ook nog aandacht genoeg van Gaia. Toevallig staat het badje er nog.

Maar na een tijdje badderen krijg je het toch wel koud en kan er voor de tweede keer iemand in bad lekker bijkomen.

Zondag verder met het impregneerwerk en ik krijg het net af. Opslag in de container. Mag het daar uitwasemen en 24 uur drogen.

Ook nog een klusje gedaan dat al heel lang lag te wachten. De PC van Leander staat continu te blazen omdat hij het warm heeft. Daar zijn we eerder al eens mee de mist in gegaan. Ter en Leander hebben een nieuwe tube contactpasta gekocht in de stad en die hebben we nu eindelijk aangebracht. Het koellichaam dat weer redelijk vol met stof, dus het schoonmaken helpt hopelijk ook mee.