Weblog Klaverhof week 3 20-1-2008

Maandag eerst met de auto verder. Nieuwe remmenset besteld en opgehaald in Breda. Alles monteren gaat zonder problemen. Slijtrand van de trommelremmen met de grote haakse slijptol weggeslepen. Nooit gedaan, maar dat gaat prima.

 

Tom vond het tijd om weer eens wat overzichtsfoto's op de site te zetten.

Hier dan de zithoek. Afhankelijk van de belichting lijkt dat er soms heel anders uit te zien...

Als ik even koffie aan het drinken ben staat de Regt ineens op het pad om het gat van de septic tank dicht te gooien. Dat is even niet praktisch want de Peugeot staat op de oprit in de weg met gedemonteerde remmen. Ik had er nog aan gedacht of ik hem niets moest bellen, maar meestal komen ze of heel vroeg, of laat in de middag. We overleggen hoe hij om moet rijden, maar dan bedenk ik me dat de wielen er ook best op kunnen zonder remtrommels. En dat gaat inderdaad prima. We duwen de auto samen aan de kant en hij kan aan het graven.

Meteen ook het pad laten egaliseren, want daar zaten diepe rijsporen in. Dat heeft echter niet echt geholpen. Als het de dagen er na flink gaat regenen, rijden we er met de auto al weer diepe sporen in. Dit moet eens een keer rigoureus aangepakt worden, maar hoe en wat gaat dat wel niet kosten.

Verder in de week alleen wat kleine klusjes in huis gedaan, zoals het maken van de lijst van de deur in onze slaapkamer. Die is nu helemaal af. Vrijdag vrij en dan eerst de website wat verder gebracht, want ik liep wel weer heel veel achter. Daarna verder met het tekenen aan de dakvensters. We moeten een keuze maken uit de mogelijkheden. De optie van twee kleinere ramen naast elkaar blijkt niet echt te gaan. De spantjes in de Opstalan platen zitten nog verder van elkaar dan ik dacht, namelijk 32 cm. Dat zou met een speciale breed koppelstuk van Velux net kunnen, maar de dagopeningen zouden dan toch wel meer dan 50 cm uit elkaar komen en weer in de weg zitten voor de douche. Uiteindelijk blijkt het door mij in eerste instantie bedachte maximale raam door de dakhelling in het aanzicht nagenoeg dezelfde vorm te hebben als de ramen van de naastgelegen dakkapellen. Dat zal het dus wel worden. Voor Finnhouse was het een verrassing dat er nog een levering open stond.

Ik maak de sponning voor de glasplaat die we bedacht hebben in plaats van het obligate hekje dat de trappenboer geleverd heeft. Dat is ook nog een beste puzzel en het frezen van de paal van de trap is spannend, want het kan maar één keer, aangezien de paal niet vervangbaar is.

Ook moet de vloer nog uitgebouwd worden zodat de overloop wat breder wordt en er geen spleet zit tussen de vloer en het glas. Wat steunbalkjes aan de vloerbalk, strook multiplex er op en een panlat als onderhoek om later het plafond aan te maken. Nu hoeven we alleen nog een oplossing te bedenken voor de elektriciteitsleiding van het ganglicht boven. Misschien komt er achteraf toch geen wandje en dan zit hij zo wel erg en beeld.

In het weekeind met Linde verder met het badkamermeubel. De eerste dingen nu in elkaar gelijmd. Het blijft een hele klus, maar het gaat vast wel wat moois worden. Linde heeft ook alle delen nu in de olie gezet, zodat het gemonteerd kan worden.

De buren Wendy en Marcel zijn ook begonnen met bouwen. Daar ook nog even wezen buurten om te kijken naar de vorderingen. Ze doen ook veel zelf, hebben geen aannemer, maar werken met ingehuurde mensen. Ze zijn nu tussen hier en hier.